Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

20% din angajatii ANAF vor fi concediati

20% din angajatii ANAF vor fi concediati

Circa 20% din angajatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor fi disponibilizati dupa restructurarea institutiei, proiectele de acte normative pentru reorganizare urmand sa fie analizate impreuna cu FMI, Banca Mondiala si CE, a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, conform NewsIn.

La sfarsitul anului trecut, ANAF avea 29.421 de angajati, dintre care in Administratia Fiscala - 24.233 (din care peste 5.000 in Trezorerie), in Garda Financiara - 1.404 si in Autoritatea Nationala a Vamilor - 3.784, potrivit raportului de activitate al institutiei.

"ANAF va intra intr-o restructurare, o realocare a personalului, deoarece trebuie sa transferam o parte dintre angajati catre Directia Generala de Mari Contribuabili si sa reducem personalul de la ghisee pentru ca vom continua procesul de depunere online a declaratiilor. Va fi un intreg proces de restructurare, pentru ca aceasta institutie trebuie sa fie mai eficienta. Daca vom aplica si un sistem integrat de informatizare, 20% din personalul ANAF va trebui directionat spre alte sectoare", a declarat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.


Ialomitianu a explicat ca proiectele de acte normative pentru restructurarea ANAF urmeaza sa fie discutate cu reprezentantii Fondului Monetar, ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene.


"Avem pregatite proiectele de actele normative, care trebuie discutate deoarece suntem intr-un acord care cuprinde si imbunatatirea activitatii ANAF. Chiar daca nu am fi incheiat un nou acord ar fi trebuit sa continuam implementarea reformelor. Agentia Fiscala trebuie restructurata, activitatea trebuie imbunatatita, gradul de colectare trebuie sa creasca. Beneficiem de asistenta expertilor pentru implemetarea acestor reforme", a mentionat Ialomitianu.


Referitor la rezervele exprimate de Eurostat, ministrul Finantelor a precizat caRomania a prezentat in mod corect datele.


"Nu este vorba de a prezenta date incorecte, Romania a dat date corecte. Este vorba de o situatie intocmita de Institutul National de Statistica si una intocmita de Banca Nationala, prin metode diferite, astfel ca au aparut niste diferente. Noi am comunicat Eurostat-ului si am declansat si verificari. Ne incadram in tinta convenita cu Comisia Europeana si cu Fondul Monetar, nu este o vorba de a depasi defictiul. Urmam procedura pentru a clarifica cine are dreptate, Banca Nationala sau Institutul National de Statistica", a mai spus ministrul de resort.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1687 ori
Citeste mai multe despreanaf concedieri la anaf fmi