2.200 miliarde dolari, costul crizei bancare americane

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 19:45
1602 citiri
2.200 miliarde dolari, costul crizei bancare americane

Fondul Monetar International (FMI) a revizuit miercuri in crestere estimarile privind costul crizei bancare din Statele Unite, care ar putea afecta institutiile financiare mondiale cu 2.200 miliarde dolari, de la cuantumul anticipat anterior, de 1.400 miliarde dolari, relateaza AFP.

In Raportul despre stabilitatea financiara mondiala, FMI anunta ca degradarea situatiei de pe piete a dus la revizuirea in crestere a estimarilor Fondului "privind deteriorarea posibila a activelor legate de creditele emise in Statele Unite, detinute de banci sau de alte institutii financiare".

FMI a precizat ca decizia a fost determinata in special de deteriorarea pietei activelor negociabile, "mai ales a titlurilor ce au legatura cu sectorul imobiliar si comercial".

"Degradarea se produce, de asemenea, la nivelul portofoliilor de credite ale bancilor, reflectand perspectivele care se inrautatesc pentru economie", a adaugat FMI.

Directorul departamentului de piete de capital al FMI, Jaime Caruana, a explicat in fata presei ca estimarea pierderilor bancilor mondiale constituie "un bun indicator al deteriorarii creditarii".

Primele estimari ale Fondului pentru aceste costuri fusesera efectuate in aprilie si se cifrau la 945 miliarde dolari.

#FMI, #piete, #deteriorarea, #pentru, #activelor, #Fondului, #ale, #bancilor, #adaugat, #capital , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc