Semne de primavara in economia globala? Directorul FMI vorbeste de un usor dezghet

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 16:59
6096 citiri
Semne de primavara in economia globala? Directorul FMI vorbeste de un usor dezghet
Foto: Twitter/Christine Lagarde

Sefa Fondului Monetar International, Christine Lagarde, crede ca in economia globala se indeplinesc conditiile unei usoare cresteri, dar atrage atentia ca liderii politici sunt nevoiti sa asigure in continuare un climat favorabil mentinerii acestui trend pozitiv.

"Vestea buna este ca, dupa sase ani de crestere economica dezamagitoare, economia globala pare sa castige teren, intrand intr-un ciclu de recuperare care va asigura mai multe locuri de munca, venituri mai mari si prosperitate", a specificat directorul FMI in cadrul unei sedinte desfasurate la Bruxelles, anunta Bloomberg.

"Perspectiva economica din tarile dezvoltate se arata mai luminoasa, pe masura ce sectorul manufacturier da semne de crestere a activitatii, iar consumul de materii prime este in masura sa asigure cresterea in randul economiilor emergente", a precizat Lagarde.

Cu toate acestea, tensiunile politice ivite tocmai in randul economiilor avansate sunt in masura sa pericliteze climatul economic actual.

"Vedem, de asemenea, in randul unor economii avansate, un sentiment de indoiala privind beneficiile integrarii economice, a arhitecturii care a stabilizat economia globala de mai bine de 70 de ani", a punctat sefa Fondului.

Protectionismul si lipsa unr solutii coerente in gasirea mixului potrivit de politici fiscale si monetare par sa fie principalele pericole care pandesc in acest moment economia globala.

Tonul optimist afisat de directorul institutiei financiare international inseamna ca raportul FMI care urmeaza sa fie dat publicitatii pe 18 aprilie ar putea contine o rectificare pozitiva a prognozei economice globale pe anul in curs.

"Se simte un aer de primavara in economia globala. Nu ar trebui sa irosim aceasta sansa", a mai afirmat Christine Lagarde dupa intalnirea de la Bruxelles.

#prognoza FMI economie globala, #crestere economica, #politici fiscale, #christine lagarde , #Rezultate financiare