Liderii G20 vor sa majoreze resursele FMI cu 430 miliarde de dolari

Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 09:15
1493 citiri
Liderii G20 vor sa majoreze resursele FMI cu 430 miliarde de dolari

Tarile bogate si emergente din G20 s-au angajat vineri la Washington sa majoreze resursele financiare ale Fondului Monetar International cu peste 430 de miliarde de dolari.

"Exista angajamente ferme de crestere a resurselor puse la dispozitia FMI cu mai mult de 430 de miliarde dolari", au declarat ministrii de finante ai grupului intr-un comunicat publicat la sfarsitul unei reuniuni la Washington.

Intr-un comunicat separat, citat de AFP, FMI anunta repartizarea acestor angajamente, dintre care cele mai importante sunt de 150 de miliarde de euro de la zona euro, 60 miliarde de dolari de la Japonia si 72 miliarde de dolari de la "China, Rusia si alte tari" neprecizate.

"Ei trebuie sa se intoarca acasa, sa comunice intr-un mod adecvat", a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde, intr-o conferinta de presa.

G20 a explicat ca a luat aceasta decizie in fata unei conjuncturi incerte.

"Previziunile de crestere pentru anul 2012 raman moderate, reducerea datoriilor impiedica cresterea consumului si a investitiilor, volatilitatea ramane ridicata, ceea ce reflecta presiunile de pe pietele financiare din Europa, precum si riscurile persistente", a explicat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fonduri FMI, #majorare fonduri FMI, #intrunire G20 FMI, #ministri finante G20 , #Management