Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI avertizeaza: Economia globala risca sa deraieze. Suntem intr-un moment delicat!

FMI avertizeaza: Economia globala risca sa deraieze. Suntem intr-un moment delicat!


Riscurile care planeaza asupra economiei globale par a se accentua pe zi ce trece. Un avertisment in acest sens a fost transmis de David Lipton, adjunctul sefei FMI, Christine Lagarde, in cadrul intrunirii Asociatiei Nationale pentru Afaceri Economice din Washington.

Numarul 2 din ierarhia FMI a atras atentia investitorilor asupra riscului de deraiere a economiei globale, considerand situatia economica a Chinei drept un punct nevralgic, transmite BBC.

"Ultimele date prelucrate de FMI cu privire la economia globala arata inca o data o slabire a liniei de baza a economiei. Suntem cu siguranta intr-un moment delicat", a explicat David Lipton.

Directorul adjunct al FMI a aratat ca exista un risc in crestere de deraiere economica si a facut apel la autoritati sa adopte masuri care sa stimuleze cererea din piete.

Comentariul sau vine imediat dupa ce datele statistice prelucrate de Beijing arata ca exporturile Chinei au scazut cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

FMI a anuntat ca ar putea reduce prognoza de crestere economica globala de 3,4% la urmatoarea analiza ce va fi emisa in cursul lunii viitoare.

Din punctul de vedere al analistilor Fondului, privelistea de ansamblu este una sumbra pentru companiile si industriile care mizeaza in continuare pe o redresare rapida a economiei chineze.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4658 ori