Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Directorul FMI cere de urgenta reformarea Fondului

Directorul FMI cere de urgenta reformarea Fondului


Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, a cerut marti statelor membre ale organizatiei sa ia "urgent" masuri pentru reformarea acesteia, initiativa prin care se incearca sporirea rolului statelor emergente, dar care este blocata de SUA.

Reforma FMI a fost adoptata in anul 2010, dar, pentru a intra in vigoare, trebuie ratificata de 113 din cele 188 de state membre, si, in plus, acestea trebuie sa cumuleze 85% din voturile din Consiliul de administratie al Fondului.

Pana in prezent, numai 105 state care insumeaza 66,1% din voturi au ratificat intelegerea. SUA este singura tara din G8 care nu a ratificat acordul. "Chem de urgenta statele membre care nu l-au ratificat sa ia rapid masurile necesare", a cerut doamna Lagarde intr-un comunicat, salutand totodata "importantele progrese" realizate.

Reforma convenita in anul 2010 prevede si dublarea resurselor permanente (cotele parti) ale Fondului, la suma de circa 767 de miliarde de dolari, masura convenita unanim, dar care poate fi pusa in aplicare numai dupa ratificarea integrala a acordului. Acesta ar trebui sa intre in vigoare pe data de 9 octombrie, cand va avea loc Adunarea Generala anuala FMI - Banca Mondiala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 915 ori