Ponta despre TVA redus la paine: Expertii FMI sunt sceptici

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 09:10
1472 citiri
Ponta despre TVA redus la paine: Expertii FMI sunt sceptici

Expertii Fondului Monetar International (FMI) sunt sceptici in ceea ce priveste eficienta reducerii TVA la paine si nu le place ideea, dar decizia apartine, pana la urma, Guvernului, a declarat premierul Victor Ponta.

"Cei de la FMI sunt sceptici, nu le place ideea, dar pana la urma este decizia noastra. Daca noi putem sa aratam ca masura este sustenabila...aici va conta foarte mult colaborarea din partea mediului privat, daca ei ne vor ajuta sa combatem evaziunea fiscala si sa avem incasari bune, se va dovedi un proiect de succes. Daca vor considera ca si la 9% este prea mare TVA-ul si nu trebuie sa il plateasca, inseamna ca am gresit noi, dar merita incercat", a spus Ponta la Digi 24.

Guvernul va efectua la sfarsitul lunii iulie prima rectificare bugetara din acest an, prin care se spera ca vor fi asigurate fonduri care sa faca posibila reducerea TVA la paine, masura care ar putea fi insa aplicata, probabil, doar din luna septembrie, a declarat recent premierul Victor Ponta.

El a precizat ca reducerea TVA la paine, anuntata initlial pentru luna iulie, nu va putea fi aplicata nici de la 1 august, deoarece rectificarea bugetului este prevazuta sa fie efectuata la 30 iulie, ci "probabil 1 septembrie, daca totul este foarte bine".

Premierul a explicat totodata ca este necesar sa existe si o opinie favorabila din partea FMI.

#Ponta TVA paine, #TVA paine FMI, #reducere TVA paine , #Imprumut FMI Romania