Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Imprumut FMI: Romania plateste a doua transa de 13 mil de euro

Imprumut FMI: Romania plateste a doua transa de 13 mil de euro


Romania plateste marti a doua transa, de 654 milioane euro, din imprumutul luat de la Fondul Monetar International (FMI) in urma acordului incheiat in 2009, care se ridica la 13 miliarde de euro.

Prima rata, de 655 milioane euro, a fost achitata la inceputul lunii august. Pana atunci, Romania a platit doar dobanzi.

Ultima plata din acest an va fi pe 21 decembrie, cand se vor vira 257 de milioane de euro.

In 2013, Ministerul Finantelor si Banca Nationala trebuie sa dea inapoi peste 5,2 miliarde de euro, iar in 2014 - 4,8 miliarde de euro.

O echipa a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Erik de Vrijer, se va afla la Bucuresti intre 6-14 noiembrie pentru a discuta cu autoritatile romane despre evolutiile economice recente, politica fiscala si monetara si reformele structurale.

Discutiile cu autoritatile romane vor viza evolutiile economice recente, perspectivele economice, precum si politica fiscala si monetara si reformele structurale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2188 ori
Citeste mai multe despretransa fmi imprumut fmi acord romania fmi