FMI este multumit de modul cum decurg discutiile cu autoritatile ucrainene

Sambata, 08 Martie 2014, ora 14:20
1604 citiri
FMI este multumit de modul cum decurg discutiile cu autoritatile ucrainene

Vizita misiunii Fondului Monetar International in Ucraina decurge bine, iar autoritatile ucrainene sunt decise sa adopte reformele necesare in schimbul ajutorului, a declarat vineri un inalt oficial de la FMI, transmite Reuters.

O echipa de experti de la Fondul Monetar International a inceput marti o vizita de lucru in Ucraina pentru a evalua situatia economica si a demara negocierile pentru un nou program de asistenta financiara.

'Sunt impresionat de hotararea autoritatilor ucrainene, de responsabilitatea lor si de angajamentul fata de un program de reforme economice', se arata intr-un comunicat semnat de directorul departamentului european al FMI, Reza Moghadam.

'FMI este gata sa ajute poporul ucrainean si sa sprijine programul economic al autoritatilor pentru a pune Ucraina pe o traiectorie de crestere sustenabila protejand in acelasi timp persoanele sarace si vulnerabile', se mai arata in comunicat.

Noua putere de la Kiev sustine ca visteria statului este aproape goala dupa inlaturarea de la putere a lui Viktor Ianukovici, in data de 22 februarie. FMI, SUA si UE au apreciat ca Ucraina trebuie sa se angajeze sa deruleze reforme de amploare, inclusiv majorarea preturilor la energie, pentru a putea obtine un program de sprijin financiar.

Separat, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a promis ca va acorda Ucrainei un pachet de sprijin in valoare de cinci miliarde de euro pe o perioada de sase ani, cu conditia ca Ucraina sa intre intr-un program cu FMI si sa faca eforturi mai mari pentru a combate coruptia.

Noul Guvern interimar de la Kiev a anuntat ca vrea sa obtina de la FMI 15 miliarde de dolari pentru a evita intrarea in incapacitate de plata, iar ministrul ucrainean de Finante, Oleksander Shlapak, a estimat ca, in cel mai optimist scenariu, Ucraina va primi bani de la FMI abia in luna aprilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI Ucraina, #FMI misiune Ucraina , #Imprumut FMI Romania