FMI a prezentat lista societatilor ce vor fi privatizate

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 20:00
3415 citiri
FMI a prezentat lista societatilor ce vor fi privatizate

Reprezentantul FMI in Romania, Jeffrey Franks, a prezentat membrilor Comisiei de buget-finante lista cu societatile de stat care urmeaza sa fie conduse prin management privat, precum si a celor care vor fi privatizate.

"A fost prezentata o lista cu opt societati cu management privat si alte doua liste cu investitori privati majoritari sau minoritari cu pachete semnificative de actiuni, de 10-20%. Daca aceste lucruri se realizeaza, dorinta este ca societatile sa inregistreze profit", a declarat deputatul PSD, Vasile Bleotu.

Conform acestuia, se va recurge la management privat pentru Posta Romana, TAROM, CFR Electrificare, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Electrica Feroviar, Hidroelectrica, Romarm si Oltchim.

De asemenea, o serie de societati vor fi privatizate prin vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinute actualmente de catre stat, Bleotu mentionand Oltchim, CFR Marfa, Copromin, Electricaserv, Electrica Furnizare Proprie si Compania Nationala a Huilei. De asemenea, statul va vinde pachete minoritare de actiuni la Hidroelectrica, Petrom, Nuclearelectrica, Electrica Distributie, TAROM, Posta Romana, Transelectrica si Transgaz.

La iesirea de la discutia avuta cu membrii comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, Franks s-a declarat satisfacut de discutiile avute in aceste zile cu parlamentarii romani.

"Este important pentru noi sa le auzim parerile si pentru ei sa le impartasim parerile noastre", a spus Franks.

Presedinta comisiei, Eugenia Barna (UNPR), a precizat ca discutiile au vizat in special chestiunile legate de managementul privat al companiilor de stat, deficitul fiscal si politicile macroeconomice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI privatizare societati stat, #privatizare Posta Romana CFR Tarom , #Imprumut FMI Romania