Ungaria se pune impotriva FMI

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 13:46
1503 citiri
Ungaria se pune impotriva FMI

Banca Nationala a Ungariei a amanat reducerea dobanzii de referinta, cea mai mare din Europa, optand pentru prudenta pe fondul temerilor privind inflatia si posibilele intarzieri in ceea ce priveste discutiile despre imprumutul acordat de Fondul Monetar International si Uniunea Europeana.

Banca Nationala a Ungariei a mentinut dobanda de referinta la 7% miercuri, pentru cea de-a saptea luna consecutiva, potrivit Bloomberg.

Perspectivele asupra inflatiei si perceptia asupra riscului in cazul Ungariei "justifica o atitudine prudenta a politicilor monetare", spun oficialii maghiari intr-o declaratie.

"Credem ca politica monetara va fi mentinuta neschimbata luna aceasta si ca perspectiva politicii monetare in Ungaria atarna puternic de negocierile in derulare dintre guvernul Ungariei, Uniunea Europeana si Fondul Monetar International", spune Benoit Anne, reprezentant al Societe Generale SA.

Oficialii FMI si UE nu sunt de acord cu previziunile de crestere economica ale oficialilor din Ungaria, a declarat seful delegatiei FMI in Ungaria, Mihaly Varga.

Suspendarea discutiilot din cauza viziunilor diferite asupra previziunilor economice este un scenariu posibil privind rezultatul vizitei de o saptamana a delegatiei FMI in Ungaria, care se termina pe data de 25 iulie.

Discutiile dintre FMI si Ungaria vor incepe saptamana viitoare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ungaria dobanda de referinta, #Ungaria discutii FMI, #FMI imprumut Ungaria , #Acord FMI