Tanasescu (FMI): Asa cum tintim inflatia, asa ar trebui sa tintim si locurile de munca

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 11:50
1678 citiri
Tanasescu (FMI): Asa cum tintim inflatia, asa ar trebui sa tintim si locurile de munca

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, a declarat miercuri ca Romania trebuie sa continue procesul de consolidare fiscala si sa tinteasca cresterea locurilor de munca, asa cum tinteste inflatia.

"Romania trebuie sa-si consolideze procesul de ajustare fiscala, trebuie sa-si continue reformele structurale si, nu in ultimul rand, capacitatea ei de a putea sa-si imbunatateasca institutiile statului pentru a putea atrage fonduri europene. Dilema majora, nu numai in Romania, este ca procesul de consolidare fiscala trebuie facut in asa fel fara sa afecteze cresterea economica, si,din contra, sa creeze locuri de munca.

Este o ecuatie la care multe state nu au gasit raspunsul. Asa cum tintim inflatia, ar trebui sa tintim locurile de munca. Avem nevoie de crestere economica si o incurajare a mediului privat de a atrage tineri. Somajul in randul tinerilor e foarte mare", a declarat Tanasescu, in cadrul conferintei "Romania, incotro? Evaluari europene si implicatii asupra Romaniei".

El a declarat ca motoarele cresterii economice, si in acest an si in anii urmatori, vor ramane exporturile, dar ca este nevoie si de atragerea fondurilor europene.

"Romania, in momentul de fata, este bine pregatita pentru a face fata unor turbulente financiare posibile atat in Europa, cat si pe alte continente. Romania a creat in doi ani, doi ani si jumatate de reforme, multe instrumente, multe canale si, nu in ultimul rand, niste tampoane care sa ii permita sa fie ancorata in aceasta lume foarte turbulenta", a spus Tanasescu.

El a mai precizat ca riscurile exista si persista, nu se poate spune ca nu sunt riscuri, dar ca, oricum, aceste riscuri, care pot sa vina numai din zona externa pe diverse canale, inclusiv un canal al comertului sau un canal al sistemului financiar, pot fi bine ancorate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tinta inflatie fmi, #tinta inflatie romania, #tanasescu fmi romania , #Acord FMI