Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tanasescu: Datoria Romaniei va creste in 2012 si 2013

Tanasescu: Datoria Romaniei va creste in 2012 si 2013


Datoria externa Romaniei va creste in 2012 si 2013, dupa care va urma un trend descendent, fiind una sustenabila care nu pune presiune, a declarat reprezentantul Romaniei la Fondul Mondial International, Mihai Tanasescu.

"In cazul Romaniei datoria publica este de 40% din PIB, fiind necesara pentru crearea unor tampoane financiare puternice pentru a face fata unor socuri externe. Datoria Romaniei va avea o tendinta crescatoare in acest an si in anul urmator, apoi va fi una descrescatoare", a explicat Tanasescu, in cadrul conferintei "Romania, incotro? Evaluari europene si implicatii asupra Romaniei".

In opinia reprezentantul Romaniei la FMI, datoria Romaniei este una sustenabila, care nu pune presiuni si poate fi gestionata.

"Pentru reducerea datoriei este nevoie de doua lucruri: un proces de crestere, sutinut si reforme structurale", a mai spus Tanasescu.

Romania inregistra la finalul lunii noiembrie 2011 o datorie externa totala de 96,886 miliarde euro, in crestere cu 4,8% (4,426 miliarde euro) fata de finalul lui 2010.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2095 ori