Schaechter (FMI): Guvernul si-a propus continuarea reformelor in sanatate, energie si transporturi

Marti, 30 Iulie 2013, ora 15:55
1399 citiri
Schaechter (FMI): Guvernul si-a propus continuarea reformelor in sanatate, energie si transporturi

Sefa delegatiei Fondului Monetar International care se afla la Bucuresti pentru discutii asupra urmatorului program cu Romania, Andrea Schaechter, a declarat marti ca Guvernul si-a propus mai multe obiective, printre care pastrarea stabilitatii macroeconomice a tarii si continuarea unor reforme structurale in sistemul sanitar, in cel energetic si in cel al transporturilor.

"Suntem pe cale sa finalizam discutiile cu Guvernul, cu ministerele, cu membrii Parlamentului, cu sectorul financiar si cu reprezentanti ai mediului de afaceri. Misiunea noastra este legata de faptul ca Guvernul Romaniei a solicitat un nou acord, cu doua directii: primul obiectiv este sa continuam si sa dezvoltam reusitele pe care le-am avut impreuna in primele doua programe, cand s-a reusit macrostabilitatea tarii, asta inseamna mentinerea, ba chiar, daca se poate, dezvoltarea situatiei de acum, cand s-a reusit doar in cativa ani scaderea dezechilibrelor", a spus Schaechter la inceputul intalnirii dintre delegatia comuna a FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene cu membrii Comisiei de buget de la Camera Deputatilor.

Ea a adaugat ca tara noastra a beneficiat de pe urma acestor evolutii iar acest lucru se vede si in imprumuturile realizate de Romania, unde ratele dobanzilor au scazut, ceea ce arata increderea investitorilor.

"Asa cum am spus, unul dintre obiective este sa ducem mai departe si sa amplificam aceste castiguri care au fost realizate din perspectiva macrostabilitatii.

Guvernul si-a exprimat si hotararea pentru un al doilea obiectiv, si anume impreuna sa facilitam mersul mai departe pe calea unei dezvoltari economice durabile, ceea ce inseamna ca pe langa pastrarea stabilitatii macroeconomice, care a fost realizata pe parcursul ultimelor doua programe, trebuie de asemenea sa ne concentram pe continuarea unor reforme structurale in anumite sectoare si asta inseamna in primul rand o atentie sporita acordata sistemului sanitar, in aceeasi masura in care trebuie sa vedem impreuna modul in care o finantare sanatoasa a acestuia poate sa duca la servicii medicale de mai buna calitate.

Alte doua zone foarte importante sunt energia si transporturile, acestea au fost obiectivele cele mai importante exprimate de Guvern", a precizat sefa delegatiei FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord fmi romania, #obiective program FMI Romania, #reforme structurale guvern, #stabilitate macroeconomica Romania , #Acord FMI