Schaechter (FMI), de acord cu tehnica de bruiaj folosita de SPP: "Negocierile sunt confidentiale"

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 11:31
1510 citiri
Schaechter (FMI), de acord cu tehnica de bruiaj folosita de SPP: "Negocierile sunt confidentiale"

Negocierile dintre Fondul Monetar International (FMI) si autoritatile romane se desfasoara in regim de confidentialitate, in spatele usilor inchise, iar la finalul negocierilor exista o transparenta totala, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, seful Misiunii Fondului Monetar International (FMI), Andrea Schaechter, referitor la unele informatii aparute in presa despre bruiajul telefoanelor in timpul discutiilor de la Ministerul Finantelor Publice (MFP).

"Aceste negocieri se desfasoara in spatele usilor inchise. Cand sunt intr-o intalnire nu-mi folosesc telefonul, nu-l folosesc nici acum (...) Dupa ce negocierile sunt finalizate exista o transparenta totala", a spus Schaechter.

In presa au aparut unele informatii conform carora in timpul negocierilor de la MFP, STS ar fi bruiat telefoanele participantilor, iar MFP ar fi aplicat unele masuri speciale pentru a asigura confidentialitatea discutiilor. STS a infirmat aceste informatii.

Saptamana trecuta, mai multi functionari din MFP nu au putut utiliza telefoanele mobile in interiorul sediului institutiei, in timp ce delegatia FMI era la negocieri. De asemenea, sambata, in timpul negocierilor care aveau loc la MFP, la etaj, Andrea Schaechter a coborat de mai multe ori la parterul institutiei, pentru a efectua convorbiri telefonice.

#Andrea Schaechter FMI, #bruiaj negocieri FMI, #confidentialitate negocieri FMI , #Acord FMI