Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania va deveni una dintre economiile europene cu cea mai rapida crestere

Romania va deveni una dintre economiile europene cu cea mai rapida crestere


Noul acord al Romaniei cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala ar trebui sa fie un semnal pozitiv pentru investitorii straini si va transforma Romania intr-una dintre economiile europene cu cea mai rapida crestere, se arata intr-un comunicat al Fondului Proprietatea.

Franklin Templeton Investment Management Limited UK, sucursala Bucuresti, in calitate de Administrator Unic si Manager de Fond al S.C. Fondul Proprietatea S.A., saluta intelegerea dintre autoritatile romane, pe de o parte, si Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, pe de alta parte, cu privire la derularea unui program economic ce urmeaza sa fie sustinut de un nou acord stand-by.

Fondul Proprietatea considera ca acordurile anterioare au avut un impact semnificativ asupra stabilitatii macroeconomice obtinute de Romania si ca au contribuit la situarea tarii pe o traiectorie clara de crestere economica. Prin continuarea acestui acord, Guvernul demonstreaza angajamentul fata de continuarea reformelor inca necesare pentru consolidarea economiei, se mai arata in comunicat.

"Un nou acord cu FMI este cu siguranta o veste buna pentru Romania si ar trebui sa fie un semnal pozitiv pentru investitorii straini interesati de tara. Consideram ca autoritatile romane au luat o decizie buna prin continuarea parteneriatului si salutam in mod special atentia acordata reformelor structurale de catre noul acord", a declarat Greg Konieczny, Manager al Fondului Proprietatea, citat in comunicat.

El a precizat ca intreprinderile de stat, care inca reprezinta o mare parte a economiei romanesti, trebuie sa treaca printr-un proces serios de reforma, in masura in care tara doreste sa aiba o economie competitiva.

"Suntem incantati ca Guvernul isi va concentra eforturile in acest domeniu. Sustinem in totalitate orice masura care vizeaza sporirea eficientei, profitabilitatii si transparentei companiilor de stat. Ne bucura in mod special planurile privind listarile publice ale unora dintre cele mai mari companii din Romania, printre care se numara Nuclearelectrica, Romgaz, CE Oltenia, Hidroelectrica si Electrica. In opinia noastra, vom remarca imbunatatiri notabile la sfarsitul noului acord pe doi ani, iar la acel moment Romania ar putea fi foarte bine una dintre economiile europene cu cea mai rapida crestere", a mai spus Greg Konieczny.

Autoritatile romane si misiunea Fondului Monetar International (FMI si Comisiei Europene au ajuns la un acord la nivel tehnic in privinta noului program de tip preventiv, care va fi pe o perioada de 24 luni, a anuntat saptamana trecuta, seful misiunii FMI, Andrea Schaechter.

Asistenta financiara va fi de patru miliarde euro, acordata in mod egal de FMI si CE, a precizat Schaechter.

Noul acord stand-by de tip preventiv trebuie aprobat de board-ul FMI la reuniunea din toamna acestui an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1131 ori