Romania va cotiza cu 80% mai mult la FMI

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 11:00
2315 citiri
Romania va cotiza cu 80% mai mult la FMI

Presedintele Traian Basescu a promulgat, luni, Legea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 123/2011 pentru acceptarea majorarii cotei de participare a Romaniei la Fondul Monetar International.

La jumatatea lunii septembrie, senatorii au adoptat proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului pentru acceptarea majorarii cotei de participare a Romaniei la FMI.

Potrivit OUG, cota de participare a Romaniei la Fondul Monetar International se majoreaza de la 1.030,3 milioane DST - Drepturi Speciale de Tragere (5,591 miliarde lei) la 1.811,4 milioane DST (9,829 miliarde lei).

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, postat luni pe site-ul institutiei, presedintele a mai semnat si decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 112/2011 privind ratificarea Acordului de imprumut (Al treilea imprumut pentru politici de dezvoltare) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnat la Bucuresti, la 20 decembrie 2011.

Basescu a promulgat si Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 108/2011 privind ratificarea Acordului cadru de imprumut intre Uniunea Europeana, in calitate de Imprumutator, Romania, in calitate de Imprumutat si Banca Nationala a Romaniei, in calitate de agent al Imprumutatului, in valoare de maxim 1.400.000.000 euro, semnat la Bucuresti la 28 iunie 2011 si la Luxemburg la 30 mai 2011 si a Memorandumului de intelegere intre Uniunea Europeana si Romania, semnat la Bucuresti la 28 iunie 2011 si la Bruxelles la 29 iunie 2011.

De asemenea, Basescu a mai promulgat Legea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala, precum si pe cea pentru modificarea Legii nr. 297/2004 privind piata de capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#Romania contributie FMI, #FMI acord Romania, #Traian Basescu Romania FMI, #Romania cota participatie FMI , #Acord FMI