Procurorii nu au suficiente dovezi impotriva lui Strauss-Kahn, in scandalul de proxenetism

Marti, 11 Iunie 2013, ora 13:42
1265 citiri
Procurorii nu au suficiente dovezi impotriva lui Strauss-Kahn, in scandalul de proxenetism

Procurorii din Lille au recomandat marti neinceperea urmaririi penale a fostului director general al FMI Dominique Strauss-Kahn in dosarul cunoscut in Franta ca "afacerea Carlton", in care acesta a fost acuzat de participarea la o retea de prostitutie.

Procurorii au invocat lipsa de dovezi suficiente, potrivit CNN.

Strauss-Kahn a fost acuzat de proxenetism in cadrul unei anchete privind mai petreceri care au avut loc la Hotel Carlton, in Lille.

Avocatii fostului diplomat nu au negat participarea acestuia la petreceri, insa au sustinut ca Strauss-Kahn nu stia ca femeile sunt platite pentru a participa.

Inceputul sfarsitului pentru cariera lui Strauss-Kahn

Cariera lui Dominique Strauss-Kahn s-a incheiat in 2011, cand acesta a fost arestat la New York in urma unor acuzatii de hartuire sexuala din partea unei cameriste. Ulterior, Strauss-Kahn a fost achitat, instanta stabilind ca presupusa victima nu prezinta credibilitate.

Incidentul de la New York a condus la demisia lui Strauss-Kahn de la sefia FMI si a influentat alegerile prezidentiale din Franta din 2012. Strauss-Kahn avea cele mai mari sanse sa devina candidatul stangii impotriva lui Nicolas Sarkozy. Alegerile au fost castigate de Francois Hollande, din partea Partidului Socialist.

#fost sef FMI Strauss Kahn, #scandal proxenetism Strauss Kahn , #Acord FMI