Misiunea FMI vine la Bucuresti pentru o noua evaluare

Luni, 02 Iunie 2014, ora 08:42
1761 citiri
Misiunea FMI vine la Bucuresti pentru o noua evaluare

O misiune a Fondului Monetar International se va afla la Bucuresti, in perioada 2 - 16 iunie, pentru a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv, potrivit unui comunicat al FMI.

"O misiune a FMI, condusa de Andrea Schaechter, va vizita Bucurestiul din 2 iunie pana pe 16 iunie 2014, pentru a realiza a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv semnat cu Romania. Vizita FMI va avea loc impreuna cu cea a echipelor Comisiei Europene si a Bancii Mondiale", a declarat reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Membrii misiunii FMI se vor intalni cu autoritatile, cu reprezentantii partidelor politice, ai sindicatelor, ai asociatiilor profesionale si ai bancilor.

Misiunea isi va prezenta concluziile la finalul vizitei, se mai precizeaza in comunicat.

Boardul Fondului Monetar International a aprobat, pe 27 septembrie 2013, scrisoarea de intentie transmisa de autoritatile romane pentru incheierea unui nou acord de tip preventiv in valoare de aproximativ doua miliarde de euro, pentru o perioada de doi ani, la care se adauga alte doua miliarde de euro de la Comisia Europeana.

Acesta este cel de-al zecelea acord incheiat de Romania cu Fondul Monetar International din ultimii 23 de ani. Primul acord de dupa decembrie 1989 a fost incheiat in 11 aprilie 1991, potrivit paginii de internet a institutiei financiare internationale.

In urma cu o saptamana, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, declara ca actualul acord al Romaniei cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana este cu siguranta ultimul.

Actualul acord cu institutiile financiare internationale expira la jumatatea anului viitor.

"Dupa 2015 nu vom mai avea acord. Acesta este cu siguranta ultimul acord cu FMI si Comisia Europeana. A fost un acord de 20 de miliarde in 2009. S-au si luat banii. Alt acord, de cinci miliarde, din 2011, nu s-au luat banii si a fost preventiv. Alt acord in 2013, de patru miliarde - FMI si Comisia Europeana - iarasi nu se iau banii, dar este un acord preventiv de stabilitate, asigura o ancora", a aratat Voinea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#evaluare acord FMI Romania, #acord stand by fmi, #acord fmi romania , #Acord FMI