Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hossu: FMI insista pentru scaderea costurilor in cazul intreprinderilor nerentabile

Hossu: FMI insista pentru scaderea costurilor in cazul intreprinderilor nerentabile
Delegatia Fondului Monetar International (FMI) a retinut problemele legate de privatizare subliniate de sindicate si din acest punct de vedere Fondul insista pentru scaderea costurilor legate de administrarea intreprinderilor in momentul cand acestea nu dau rezultatele asteptate, a declarat presedintele Confederatiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Declaratia lui Emil Hossu a fost facuta la finalul intalnirii de luni cu delegatia FMI.

"In sensul acesta am justificat ca CFR Marfa nu intra in aceasta categorie intrucat este rentabil. Temporar pe un an a fost deficitar datorita unor politici deficitare interne, inclusiv a politicilor guvernamentale. Sa nu uitam ca ei platesc pentru combustibili taxa de drumuri si toate accizele aferente pentru drumuri ceea ce este aberant, desi merg pe calea ferata. In acelasi timp am subliniat problemele legate de politica de ocupare si faptul ca Guvernul nu da drumul la politici de ocupare care sa dezvolte noi locuri de munca. Au retinut problema. O sa vedem la finalul misiunii. In ceea ce priveste cresterea salariala, au in vedere, ca sa folosesc termenul, posibilitatea daca din calcule reiese un rezultat pozitiv", a spus Hossu.

CFR Marfa are o datorie la bugetul de stat de 343,7 milioane lei, din care 1,75 milioane din impozitul pe profit, 185,8 milioane lei din TVA, 7,69 milioane lei din alte impozite si taxe, iar 146,6 milioane din dobanzi si penalitati. Pentru aceasta companie s-a inceput procedura de execurate silita, potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 985 ori