Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia si-a platit prima parte din datorie

Grecia si-a platit prima parte din datorie


Un oficial al Bancii Centrale Elene a confirmat plata transei de 450 de milioane de euro catre Fondul Monetar International.

Asadar, pericolul ca Grecia sa anunte inca de astazi intrarea in incapacitate de plata a fost amanat, arata Financial Times.

Efectul a fost resimtit imediat de catre piete printr-o scadere a randamentului obligatiunilor de stat ale Greciei.

Cele cu maturitate de 3 ani au inregistrat o scadere de 54 de puncte de baza, pana la 20,08%, randamentul obligatiunilor grecesti cu termen la 5 ani a coborat la 14,58%, in timp ce obligatiunile pe termen lung au inregistrat o ajustare a randamentului cu 18 punct de baza, pana la 11,03%.

Pe 14 aprilie, guvernul grec trebuie sa onoreze o alta plata de 420 de milioane de euro catre investitorii internationali, ca urmare a scadentei unor bonuri de trezorerie la sase luni.

"Pentru luna viitoare, problema se pune altfel. Vom ramane fara bani, daca nu reusim sa deblocam transele asigurate prin prelungirea programului de asistenta oficiala", recunoaste reprezentantul Bancii Centrale.

In mai, Grecia tebuie sa ramburseze FMI 950 de milioane de euro si sa asigure plata salariilor si pensiilor din tara, in valoare de 2,4 miliarde de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2462 ori