Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI vine astazi la Bucuresti, pentru discutii inaintea alegerilor

FMI vine astazi la Bucuresti, pentru discutii inaintea alegerilor


O delegatie FMI, condusa de Erik Vrijer, ajunge marti, la Bucuresti, pentru discutii pe tema recentelor evolutii economice, in contextul in care cea de-a saptea evaluare a acordului a fost amanata pana dupa alegerile electorale.

"O echipa a FMI, condusa de Erik de Vrijer, va face o vizita la Bucuresti, in perioada 6 - 14 noiembrie, pentru a discuta cu autoritatile romane despre recentele evolutii economice, politica fiscala si monetara si evolutiile facute in reformele structurale.

In perspectiva alegerilor parlamentare care vor avea loc in Romania pe 9 decembrie, cea de-a saptea evaluare a Acordului Stand by cu Romania va fi amanata. Echipa FMI va reveni la Bucuresti pentru a discuta despre performantele din program si ajungerea la un acord privind masurile necesare a fi indeplinite, de indata ce un nou Guvern va fi instalat", preciza, pe 16 octombrie, intr-un comunicat, reprezentantul rezident pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek.

Board-ul FMI a aprobat, la sfarsitul lunii septembrie, cea de-a sasea revizuire a acordului preventiv cu Romania in urma careia a disponibilizat o noua transa, in valoare de 430 milioane DST (drepturi speciale de tragere), echivalentul a 519,2 milioane euro (663,1 milioane dolari).

In urma disponibilizarii noii transe din acordul de supraveghere preventiva incheiat cu FMI, resursele la dispozitia Romaniei se ridica la 2,64 miliarde DST (3,2 miliarde euro si 4,1 miliarde dolari). Valoarea totala a acordului este de 3,6 miliarde de euro.

Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST (3,6 miliarde de euro), reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la Fond.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1407 ori