Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI vine in Romania la inceputul lunii noiembrie

FMI vine in Romania la inceputul lunii noiembrie


Tonny Lybek, reprezentantul Fondului Monetar International (FMI) in Romania si Bulgaria, a anuntat ca o echipa a Fondului va veni in Bucuresti, in perioada 6-14 noiembrie.

Reprezentantii FMI vor discuta cu autoritatile romane despre evolutiile economice recente si despre perspectivele economice. Pe agenda discutiilor se vor mai afla si alte subiecte, printre care reformele structurale, politica monetara si politica fiscala.

"Pe fondul alegerilor parlamentare ce vor avea loc in Romania pe 9 decembrie, cea de-a saptea evaluare a programului convenit prin acordul stand-by cu FMI va fi amanata. Echipa FMI insarcinata sa discute performantele inregistrate in cadrul programului si sa stabileasca cu autoritatile masurile necesare pentru a incheia evaluarea va sosi la Bucuresti odata cu instalarea unui nou guvern", a precizat Lybek, intr-un comunicat, citat de NewsIn.

Consiliul Director al Fondului Monetar International (FMI) a aprobat la sfarsitul lui septembrie cea de-a sasea evaluare a performantelor economice ale Romaniei in cadrul programului stand-by, urmand sa fie pusa la dispozitie o transa de 512,9 milioane euro. Suma totala stabilita in acordul preventiv este de 3,73 miliarde euro.

Acordul stand-by a fost aprobat pe 25 martie 2011 si a intrat in vigoare pe 31 martie 2011 si permite autoritaatilor romane sa traga transele doar daca au nevoie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1916 ori