Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI va lua in considerare efectele politicilor nationale la nivel international

FMI va lua in considerare efectele politicilor nationale la nivel international


Fondul Monetar International a aprobat modificarea reglementarilor privind monitorizarea economiilor mondiale, fiind acum obligatoriu pentru FMI sa estimeze daca politicile unei tari influenteaza negativ sistemul monetar international.

Pana acum, estimarile FMI privind instabilitatea economica erau optionale, dar recenta criza financiara a aratat ca politicile unui stat pot afecta cu usurinta alte state.

"In timp ce supervizarea politicilor valutare ale statelor membre ramane baza supravegherii realizate de FMI, noua decizie va furniza o baza pentru ca FMI sa se implice mai eficient in politicile financiare si economice", a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde.

"In actualul mediu economic dificil si puternic interconectat global, este decisiv sa avem o supraveghere efectiva pentru a ne da posibilitatea sa detectam rapid riscurile si sa oferim la timp politici adecvate", a subliniat seful FMI.

Noile reglementari vor fi incluse in Articolul IV privind consultarile anuale intre FMI si cele 188 de state membre.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1069 ori