Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI trimite inca 2,2 miliarde de euro catre Grecia

FMI trimite inca 2,2 miliarde de euro catre Grecia


Fondul Monetar International (FMI) a aprobat luni eliberarea a 2,2 miliarde de euro pentru Grecia, ceea ce inseamna a sasea transa din imprumutul de 30 de miliarde de euro angajat in mai 2010.

Ajutorul acordat Greciei de catre FMI se ridica la 20,3 miliarde de euro.

Pe langa imprumutul de la FMI, Grecia mai asteapta zilele acestea alte 8 miliarde de dolari de la partenerii sai europeni, care i-au promis in total 80 de miliarde.

Intr-o scrisoare trimisa martea trecuta liderilor Uniunii Europene si Fondului Monetar International, premierul grec Lucas Papademos a subliniat ca tara sa va lua "toate masurile necesare pentru a pune in practica deciziile summitului zonei euro, de la 26 octombrie, si a indeplini obiectivele programului de redresare a economiei, crucial pentru ameliorarea vietii cetatenilor greci".

Zona euro a hotarat la 26 si 27 octombrie un al doilea plan de ajutor pentru Grecia ce vizeaza stergerea a 50 la suta din datoriile tarii prin intermediul participarii voluntare a creditorilor privati la un schimb al obligatiunilor elene.

Planul mai prevede un nou imprumut destinat recapitalizarii bancilor grecesti care se ridica la 30 de miliarde de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1289 ori