FMI pune conditii pentru noul acord

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 14:35
1592 citiri
FMI pune conditii pentru noul acord

Seful delegatiei Fondului Monetar International (FMI), Erik de Vrijer, sustine ca statul roman nu va putea incheia un nou acord cu Fondul, daca nu va rezolva toate conditiile prevazute in acordul aflat in derulare.

Pentru FMI, Sanatatea si Educatia, sunt prioritati. Erik de Vrijer a subliniat ca reforma Sanatatii dar si reforma actualului sistem de invatamant, sunt necesare. La randul sau, presedintele Traian Basescu a spus ca este importanta implementarea unor reforme care sa duca la crestere economica.

Delegatia FMI se afla in vizita la Palatul Cotroceni, unde a fost primita de presedintele Traian Basescu. Seful statului a declarat ca situatia macroeconomica este stabila si ca, imediat dupa alegeri, va incepe o restructurare.

Basescu a primit delegatia FMI: Imediat dupa alegeri, va incepe o restructurare

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a decis, impreuna cu prim-ministrul si cu guvernatorul BNR, incheierea unui nou acord cu FMI.

Seful statului a adaugat ca, in viitor, este nevoie de asistenta FMI pentru a oferi solutii specializate in vederea aplicarii unei strategii pe termen mediu a Romaniei, care sa asigure cresterea economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI acord Romania, #FMI acord, #FMI nou acord Romania, #conditii acord FMI , #Acord FMI