FMI: Comisioanele ASF vor fi evaluate in raport cu standardele internationale

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 15:14
2091 citiri
FMI: Comisioanele ASF vor fi evaluate in raport cu standardele internationale
Dan Radu Rusanu, seful ASF. Sursa foto: Qmagazine.ro

Piata financiara non-bancara romaneasca este subdezvoltata, iar autoritatile si-au luat angajamentul de a evalua structura comisioanelor Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru a vedea daca sunt peste standardele internationale, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, seful Misiunii Fondului Monetar International (FMI), Andrea Schaechter.

"Programul include un angajament al autoritatilor (romane - n.a.) de a alinia guvernanta corporativa a ASF la cele mai bune practici internationale. Contine, de asemenea, un angajament de a evalua structura comisioanelor ASF pentru a vedea daca acestea sunt peste standardele internationale si de a gasi modalitati de reducere a acestor comisioane pentru a capta pe piata cat mai multi operatori, o piata care este in mod clar subdezvoltata", a spus Andrea Schaechter.

Guvernul a aprobat, in 16 octombrie, Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG 93/2012 privind infiintarea organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, precum si a Legii nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania.

Prin ordonanta de urgenta aprobata de Guvern a fost armonizata functionarea ASF cu angajamentele legislative si institutionale pe care aceasta si le-a asumat cu Fondul Monetar International si cu reprezentantii Comisiei Europene.

Potrivit legislatiei, initial, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducand numarul acestora la 9.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI comisioane ASF, #piata financiara Romania, #management ASF , #Acord FMI