FMI ar putea da unda verde la majorari de pensii si salarii in 2012

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 20:20
1163 citiri
FMI ar putea da unda verde la majorari de pensii si salarii in 2012

FMI a permis Guvernului Romaniei sa efectueze majorari de pensii si salarii in a doua jumatate a anului 2012, afirma surse apropiate discutiei dintre autoritatile romane si reprezentantii misiunii FMI.

Indexarile vor avea unda verde abia in cea de-a doua parte a anului viitor, cu conditia ca atmosfera economica sa permita acest lucru. Acest subiect a fost discutat in cadrul intalnirii de la Palatul Victoria, desfasurata miercuri seara, intre oficialii coalitiei de guvernare, delegatia GMI si reprezentantii Bancii Mondiale.

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Sulfina Barbu, a confirmat intentia Guvernului de a majora pensiile si salariile in 2012.

"Pentru 2012 vom pregati un buget de stat de vreme rea si, in cazul in care vremea va fi mai buna, va fi mai buna pentru toti. Deci, este mai bine sa prevenim raul si sa consolidam stabilitatea noastra macroeconomica. Asa cum am vazut azi, in mod special in Grecia, nu vom primi stiri foarte pozitive, din cate stiu, asadar vremea in Europa, din punct de vedere economic, nu va fi foarte buna, dar, asa cum am spus, noi ne vom pregati nu pentru cea mai buna vreme in 2012, dar in cazul in care vom avea o vreme mai buna, va fi mai bine pentru toata lumea sau macar nu va fi furtuna. Daca nu va fi furtuna, va fi mai bine pentru toata lumea aici in Romania si in Europa", a spus Boc oficialilor FMI, in cursul serii de miercuri.

Jeffrey Franks i-a raspuns ca Romania se indreapta catre o furtuna, dar este mai bine pregatita sa o infrunte decat era in urma cu doi ani si jumatate.

#FMI guvern buget, #FMI Guvern marire salarii pensii 2012 , #Acord FMI