Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Delegatia FMI vine in Romania la jumatatea lui ianuarie pentru doua evaluari

Delegatia FMI vine in Romania la jumatatea lui ianuarie pentru doua evaluari


O delegatie a Fondului Monetar International (FMI) va efectua o vizita la Bucuresti intre 15 - 29 ianuarie, pentru a realiza a saptea si a opta evaluare a acordului stand by cu Romania, a anuntat joi Tonny Lybek, reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria.

Vizita FMI se va derula impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale

Misiunea FMI va discuta cu autoritatile romane evolutiile economice recente si perspectivele, bugetul pentru 2013, progresul privind reformele structurale, precum si orientarea politicii monetare.

Concluziile misiunii vor fi anuntate la sfarsitul vizitei.

O echipa a FMI, condusa de Erik de Vrijer, s-a aflat la Bucuresti intre 6-14 noiembrie pentru a discuta cu autoritatile romane despre evolutiile economice recente, politica fiscala si monetara si reformele structurale.

In 16 octombrie, reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, preciza, intr-un comunicat, ca "pe fondul alegerilor parlamentare ce vor avea loc in Romania pe 9 decembrie, cea de-a saptea evaluare a programului convenit prin acordul stand-by cu FMI va fi amanata. Echipa FMI insarcinata sa discute performantele inregistrate in cadrul programului si sa stabileasca cu autoritatile masurile necesare pentru a incheia evaluarea va sosi la Bucuresti odata cu instalarea unui nou guvern".

Consiliul Director al Fondului Monetar International (FMI) a aprobat la sfarsitul lui septembrie cea de-a sasea evaluare a performantelor economice ale Romaniei in cadrul programului stand-by, urmand sa fie pusa la dispozitie o transa de 512,9 milioane euro.

Autoritatile au decis sa trateze acordul ca unul de tip preventiv, mai exact nu intentioneaza sa retraga resursele disponibile.

Suma totala stabilita in acordul preventiv este de 3,73 miliarde euro.

Acordul stand-by a fost aprobat pe 25 martie 2011 si a intrat in vigoare pe 31 martie 2011 si permite autoritaatilor romane sa traga transele doar daca au nevoie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1510 ori