Companiile petroliere vor fi supraimpozitate din 2013

Sambata, 11 August 2012, ora 15:10
1703 citiri
Companiile petroliere vor fi supraimpozitate din 2013

Proiectul de act normativ privind impozitarea veniturilor exceptionale inregistrate de companiile petroliere va fi elaborat pana la sfarsitul anului 2012, a declarat, sambata, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

Declaratia ministrului Economiei a fost facuta dupa intalnirea de sambata cu misiunea FMI, la Ministerul Finantelor Publice.

Ministrul a precizat ca formula de calcul a impozitului exceptional aplicat companiilor petroliere va fi stabilita cu asistenta Bancii Mondiale.

Proiectul de act normativ va fi definitivat cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice, iar Legea privind suprataxarea veniturilor exceptionale va intra in vigoare in 2013.

Intentia autoritatilor de a aplica Legea privind suprataxarea veniturilor exceptionale ale companiilor din energie a fost exprimata in urma redeventelor mici pe care le platesc companiile petroliere catre stat pentru exploatarea resurselor naturale.

Companiile petroliere ar putea fi suprataxate din 2013

Suprataxarea companiilor petroliere va duce la o noua scumpire a carburantilor

Ernst &Young: Va exista un surplus pe piata petroliera in urmatoarele luni

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#suprataxare venituri companii petroliere, #venituri companii petroliere, #redevente companii petroliere, #discutii FMI companii petroliere, #Romania acord FMI , #Acord FMI