Ce a discutat delegatia FMI cu reprezentantii Bancii Nationale - surse

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 13:56
1651 citiri
Ce a discutat delegatia FMI cu reprezentantii Bancii Nationale - surse

Delegatia Fondului Monetar International (FMI) a discutat, vineri, cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) despre politica monetara si activele nete externe, au declarat surse apropiate discutiilor.

"Intalnirea a fost una tehnica si s-a axat pe politica monetara si activele externe nete. S-a mai discutat si despre proiectiile privind creditele, depozitele si pasivele externe", au spus sursele citate.

Potrivit acestora, alte discutii au mai vizat atitudinea BNR asupra ratei dobanzii de politica monetara, rezervele minime obligatorii si lichiditatea.

Misiunea comuna a Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene si Bancii Mondiale a inceput marti a saptea si a opta evaluare a acordului Stand By cu Romania. In cadrul vizitei, programata sa se deruleze pana pe 29 ianuarie, vor fi analizate subiecte precum evolutiile recente ale economiei romanesti si bugetul pe 2013.

Joi, delegatia FMI a discutat cu oficialii Bancii Centrale, printre altele, si despre recentele modificari ale legii privind abuzul din noul Cod Civil, conform caruia, daca o asociatie de clienti demonstreaza in instanta ca o anumita clauza dintr-un contract de credit este abuziva, toate contractele ce contin respectiva prevedere pot fi denuntate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BNR discutie FMI, #Banca Nationala politica monetara, #BNR politica monetara FMI , #Acord FMI