Antonescu: PNL nu si-a dorit niciodata acord cu FMI, care este un "tratament extrem de dur"

Duminica, 24 Martie 2013, ora 13:07
1326 citiri
Antonescu: PNL nu si-a dorit niciodata acord cu FMI, care este un "tratament extrem de dur"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV, ca PNL nu si-a dorit niciodata un acord cu FMI, acesta fiind un "tratament extrem de dur", precizand insa ca ar putea avea loc o discutie cu reprezentantii FMI care sa lase mai multa libertate Guvernului.

Antonescu a fost intrebat daca isi doreste un nou acord cu FMI.

"Eu nu mi-am dorit niciodata si PNL niciodata nu si-a dorit un acord cu FMI-ul, pentru ca un acord cu FMI-ul este in cel mai bun caz, sa luam varianta optimista, un tratament extrem de dur, ca un fel de regim - vorbim asa in termeni foarte populari - ca un fel de regim extrem de sever, care e necesar (...) dar care nu e deloc placut. Eu nu cred, in orice caz PNL n-a facut-o, ca cineva trebuie sa-si doreasca, sa-si puna obiectiv sa ajunga sa aiba un acord cu FMI-ul", a raspuns liderul PNL.

Liderul PNL a precizat ca principala problema pe care o are Romania este dezvoltarea, unde FMI "nu ne poate rezolva, nici nu-si propune, nici nu pretinde, nici nu e treaba lui". "E o problema fundamentala economica, sociala, politica pentru noi, pentru ca principalul angajament pe care noi l-am luat atunci cand am cerut voturile oamenilor a fost acela ca vom reporni motoarele economiei si in consecinta vom crea locuri de munca", a mai afirmat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a fost intrebat daca totusi Guvernul isi doreste un nou acord cu FMI.

"Nu e vorba de dorinta...Guvernul este si el, nu sub comandamentul propriilor dorinte, ale premierului sau ale membrilor Guvernului, ci sub niste necesitati care exista in fata noastra", a replicat presedintele PNL.

#Antonescu acord FMI, #Antonescu acord FMI Romania, #Guvern acord FMI , #Acord FMI