Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ambasadorul britanic: Guvernul Ponta a inceput cu dreptul relatia cu FMI

Ambasadorul britanic: Guvernul Ponta a inceput cu dreptul relatia cu FMI


Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, afirma ca Guvernul Victor Ponta "a inceput cu dreptul", pentru ca a asigurat ca politicile economice ale Romaniei vor continua in cadrul Acordului cu FMI, BM si CE.

Oficialul britanic apreciaza, intr-un comentariu intitulat "Noul guvern al Romaniei in prima saptamana", postat pe blogul sau, ca "Acordul cu FMI indica ceea ce Romania are de facut, atat in privinta consolidarii fiscale si reformelor structurale, dar si pentru crearea unei cai spre cresterea economica sustenabila".

"Intr-o perioada de incertitudine in economia Europei, asigurarea ca Romania ramane in Acordul cu FMI este importanta pentru investitori si partenerii internationali ai tarii. Asa cum a punctat Jeffrey Franks de la FMI in concluziile misiunii sale prezentate saptamana trecuta, prioritatile acum sunt continuarea reformelor in zona companiilor de stat si obtinerea unor noi progrese in reducerea arieratelor guvernamentale", apreciaza ambasadorul Harris.

El adauga ca o alta evolutie pozitiva petrecuta saptamana trecuta este "adoptarea unanima de catre Parlamentul Romaniei a legii care implementeaza noul Cod de Procedura Civila".

"Aceasta era una dintre principalele cerinte in efortul Romaniei de a reforma sistemul judiciar si de a combate coruptia desfasurate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare al UE. Consider aceasta reforma fundamentala pentru ca adauga la fundatia unei economii de succes si unei functionari eficiente a statului", apreciaza ambasadorul Marii Britanii.

Diplomatul aminteste ca in ultimele luni s-au facut unele progrese in domeniul judiciar din Romania, mai ales prin adoptarea legislatiei privind confiscarea extinsa a averilor si in procesele unor cazuri de coruptie la nivel inalt.

"Una dintre prioritatile principale ale Guvernului ar fi si sa asigure ca toate aceste evolutii vor continua", concluzioneaza Martin Harris.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1179 ori