Acordul convenit cu FMI nu prevede introducerea impozitului forfetar. Ponta: "Este initiativa Guvernului"

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 15:36
1823 citiri
Acordul convenit cu FMI nu prevede introducerea impozitului forfetar. Ponta: "Este initiativa Guvernului"
Proprietarii hotelurilor de 4 si 5 stele din Capitala vor plati un impozit forfetar pe loc de cazare

Introducerea impozitului forfetar nu este prevazuta in acordul convenit cu Fondul Monetar International, ci este o initiativa a Guvernului, aflata in prezent in Parlament spre adoptare, a declarat premierul Victor Ponta.

"Forfetarul nu e prevazut in acordul cu FMI, este initiativa a Guvernului preluata, si din punctul meu de vedere bine gestionata, de ministrul Grapini, care a discutat de sase luni cu IMM-urile si a venit cu proiectul de lege. Daca Parlamentul il va adopta, va insemna ca pentru anumite tipuri de servicii - hotel, restaurant, frizerie- nu mai iti iau niciun fel de impozit pe profit, toate celelalte, ai o taxa pe care o platesti anual si nu mai vin sa te intreb nimic altceva, cat ai facut profit. Deci, asta nu e in acordul cu FMI", a spus Ponta la Antena 3.

Proiectul de lege privind impozitul forfetar a fost aprobat de Guvern

Proiectul de lege privind impozitul forfetar a fost aprobat, miercuri, de Guvern si va fi transmis catre Parlament. In acest sistem de impozitare intra opt coduri CAEN: hoteluri, restaurante, pensiuni, baruri, cafenele, service auto, vulcanizare si spalatorii auto.

Conform proiectului, prevazut sa fie aplicat incepand cu anul viitor, barurile si cafenelele amplasate central in Capitala sau in primele sapte mari orase vor plati anual, in functie de suprafata, intre 1.500 si 3.400 euro, in timp ce in localurile din orase care nu sunt municipii vor achita intre 310 euro si 2.000 euro.

Ce impozit forfetar vor plati proprietarii hotelurilor de 4 si 5 stele

De asemenea, proprietarii hotelurilor de 4 si 5 stele din Capitala vor plati un impozit forfetar pe loc de cazare intre 468 si 891 de lei, un hotel de trei stele din Cluj va achita intre 205 si 244 lei, iar o unitate de 1-2 stele din Busteni circa 120 lei, taxa pentru pensiune fiind cu 20% mai mica fata de hotel.

Proprietarul unui restaurant cu o suprafata de 150 metri patrati din centrul Capitalei va plati de la inceputul anului viitor un impozit forfetar de 17.136 lei pe an (3.900 de euro), in timp ce pentru o shaormerie de peste 50 metri patrati se vor achita cel putin 12.474 lei (2.835 euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozit forfetar, #acord fmi, #initiativa Guvern, #parlament , #Acord FMI