Georgescu: IFN-urile, un canal major de absorbtie a finantarii europene

Marti, 29 Mai 2007, ora 11:15
831 citiri

Institutiile Financiare Nebancare reprezinta unul dintre principalele canale de absorbtie a finantarii externe europene, a declarat, marti, prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Florin Georgescu. Potrivit acestuia, sectorul IFN-urilor a fost un segment al pietei financiare foarte dinamic in ultimii ani.

"Economisirea externa isi regaseste concretizarea in investitiile straine directe din Romania, iar unele dintre aceste investitii straine directe se localizeaza in sectorul institutiilor financiare nebancare, unde s-a identificat un domeniu de obtinere a unor profituri consistente si durabile", a spus Georgescu. El a precizat ca IFN-urile se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si, intr-o masura din ce in ce mai mare, companiilor, pentru a sustine eforturile acestora de dezvoltare.

Potrivit prim viceguvernatorului BNR, "investitiile straine directe in acest segment de activitate, venite din economisierea externa, se manifesta prin capitalul social depus la infiintarea acestor entitati, prin linii de credite acordate de bancile mama bancilor din Romania, care la randul lor finanteaza institutiile financiare nebancare". Georgescu a subliniat ca la randul lor, institutiile financiare nebancare se adreseaza pe de-o parte populatiei, pentru finantarea nevoilor de consum, dar in ultima vreme, "intr-o masura tot mai mare si pentru domeniul imobiliar, cat si in cresterea agentilor economici, pentru nevoile de investitii ale acestora".

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)