Florin Georgescu, avut in vedere de PSD pentru Guvernul de criza

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 14:13
1496 citiri
Florin Georgescu, avut in vedere de PSD pentru Guvernul de criza

Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, se numara printre persoanele avute in vedere de social-democrati pentru un eventual guvern de criza ca ministru de Finante, existand discutii chiar pentru a fi sustinut ca premier, au declarat pentru NewsIn surse parlamentare.

Georgescu ar fi fost in ultima perioada persoana care s-ar fi implicat in punerea la punct a programului de guvernare al social-democratilor, dar si in consilierea pe teme economice a presedintelui PSD, Victor Ponta.

Potrivit surselor citate, social-democratii ar opta in negocierile cu liberalii pentru obtinerea ministerului de Finante si cel al Internelor in schimbul sustinerii unui premier independent.

Sursele citate spun insa ca Georgescu este reticent in a accepta o pozitie guvernamentala.

De formatie economist, fost deputat social-democrat in doua legislaturi si ministru al finantelor in guvernul Vacaroiu, Florin Georgescu ocupa in prezent functia de prim-viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei si vicepresedinte al Consiliului de Administratie BNR.

Florin Georgescu a fost membru al Partidului Democratiei Sociale din Romania si membru in Biroul Executiv Central al PDSR. In 1992, a fost secretar de stat la Ministerul Economiei si Finantelor.

Georgescu a fost ministru de stat, ministrul Finantelor in guvernul Nicolae Vacaroiu, in perioada 19 noiembrie 1992 - 11 decembrie 1996.

La alegerile parlamentare din 1996 a candidat pe listele PDSR si a obtinut un mandat de deputat de Olt.

Si in 2000 a fost ales deputat de Olt si a candidat pe listele PDSR, devenit ulterior PSD. Florin Georgescu a fost vicepresedinte al PSD.

Florin Georgescu a renuntat la 11 octombrie 2004 la mandatul de deputat, in favoarea functiei de prim-viceguvernator al BNR, in care a fost numit in acelasi an.

Detine, tot din 2004, functia de vicepresedinte al Consiliului de Administratie al BNR.

#Florin Georgescu guvern criza , #stiri Florin Georgescu