Georgescu, despre salarii: Nu aruncam in aer bugetul

Vineri, 04 Mai 2012, ora 19:42
1327 citiri
Georgescu, despre salarii: Nu aruncam in aer bugetul

Guvernul va gasi solutii pentru cresterea salariilor bugetarilor si spera ca FMI si CE vor arata intelegere, intrucat propunerile partii romane "nu vin sa arunce in aer deficitul bugetar" si nu pun in pericol stabilitatea financiara, a declarat Florin Georgescu, propus pentru portofoliul Finantelor.

"Suntem increzatori ca exista solutii, asa cum ne-au prezentat si reprezentantii de la nivel tehnic in discutiile avute. Sper ca Fondul Monetar si Comisia Europeana vor fi intelegatori sa dea curs solicitarilor noastre, care nu vin sa arunce in aer deficitul bugetar si nu vin sa puna in pericol stabilitatea financiara", a spus Georgescu.

El a aratat ca pana in prezent s-a negociat o treime din memorandumul tehnic de politici economice si financiare, astfel ca nu s-a ajuns inca la structura bugetului general consolidat si la problema salariilor, care vor fi discutate sambata.

Georgescu a adaugat ca Guvernul este decis sa continue negocierile cu FMI si va lua toate masurile necesare pentru a se ajunge la o intelegere. El a precizat ca pe prima treime din memorandum nu exista niciun fel de neintelegere.

"Au fost sugestii pe o anumita formulare, pe o anumita cifra sau pe un anumit termen, dar am cazut de acord pe tot ce s-a discutat pana acum", a spus Georgescu.

La randul sau, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a explicat ca negocierile dintre FMI si Cabinetul propus de Victor Ponta sunt gazduite de banca centrala pentru ca negociatorul sef din partea romana, Florin Georgescu, nu are inca niciun post la Ministerul Finantelor.

Vasilescu a aratat ca in prima parte a zilei s-au discutat probleme de politica fiscala, unde Florin Georgescu a fost insotit de diversi ministri desemnati, precum si de reprezentanti tehnici, iar dupa ora 16:00 s-a trecut la discutii pe marginea politicii monetare si stabilitatea financiara, acestea din urma fiind purtate de o delegatie a BNR condusa de guvernatorul Mugur Isarescu.

Vasilescu a precizat ca discutiile intre FMI si delegatia BNR sunt calme si nu se discuta probleme politice.

Discutiile vor fi reluate sambata dimineata.

Intelegerile actuale cu FMI si Comisia Europeana prevad pentru intregul an un deficit bugetar de 1,9% din PIB pe cash si de maxim 3% dupa metodologia ESA.

#Florin Georgescu ministru Finante, #Florin Georgescu salarii, #Florin Georgescu FMI , #Cariera