Tribunalul a decis stoparea executarii silite a Flamingo

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 22:54
2168 citiri
Tribunalul a decis stoparea executarii silite a Flamingo

Firma Flanco, controlata de Flamingo International (FLA), a intrat joi sub protectie impotriva creditorilor, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis introducerea companiei in reorganizare judiciara, sub administrarea Casei de Insolventa Transilvania, iar executarea silita de catre ING a fost oprita.

Potrivit reprezentantilor Flamingo, compania isi desfasoara in prezent activitatea in mod normal, toate magazinele fiind operationale si pregatite pentru varful de sezon.

"Aprobarea de astazi a demararii procedurii de insolventa inseamna intrarea intr-o noua etapa pentru compania noastra, presiunea din partea creditorilor fiind acum atenuatam, astfel incat sa ne putem concentra pe eficientizarea activitatii", a declarat Adrian Olteanu, presedintele Flamingo International.

Miercuri, ING Bank a inceput executarea silita a stocurilor detinute de Flamingo, deoarece compania nu a respectat termenii unei intelegeri incheiate in noiembrie, privind restructurarea unui credit acordat in 2001, incalcand in mod repetat angajamentele contractului.

Astfel, banca a anutat ca s-a vazut nevoita sa execute silit mai multe companii din grupul Flamingo, printre care Flamingo International SA, Flamingo Computers SA, Flanco International SRL si Flamingo Distribution Center SRL.

O data cu inceperea executarii silite, Flamingo International ceruse instantei initierea procedurii de insolventa in cazul firmei Flanco International SRL, pentru protejarea de creditori. Compania a derulat pe parcursul anului 2009 un amplu program de reorganizare, in scopul de a revitaliza activitatea si a depasi momentul de criza.

Potrivit companiei, prima etapa a programului a fost aplicata in prima jumatate a anului, prin reducerea costurilor operationale. Intr-o a doua etapa a reorganizarii, Flamingo urmareste diminuarea datoriilor catre banci si furnizori, intrucat resursele financiare ale companeii sunt insuficiente pentru a putea acoperi nivelul actual de datorii.

Retailerul de produse electronice Flamingo International si-a adancit puternic pierderile in primele noua luni din acest an, la 35,37 milioane lei (8,34 milioane euro), fata de cele din intervalul ianuarie-septembrie 2008, cand compania raportase o pierdere de 3,68 milioane lei.

Cifra de afaceri a Flamingo a ajuns la 541,29 milioane lei (128 milioane euro), in primele noua luni din 2009, cu 26% mai mica decat cea raportata in aceeasi perioada din 2008, de 728,34 milioane lei.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Daniel Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, in vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni.

De asemenea, Alexandru Ion Tiriac controleaza 5,12% din capital, iar Flanco Holding are sub 5% din actiunile companiei.

De asemenea, in urma cu doua luni, fondul de investitii QVT si-a vandut aproape in intregime participatia de 22% firmei Midfair Management Services, care are sediul in magazinul Unirea, detinut de familia Adamescu.

Flamingo International (FLA) are un capital social de 77,91 milioane lei, divizat in 779,05 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei si o valoare de piata de 16,9 milioane lei, potrivit cotatiei de 0,0217 lei, stabilita in sedinta bursiera de miercuri.

Odata cu publicarea anuntului Flamingo, pe site-ul Bursei, actiunile Flamingo International au fost suspendate de la tranzactionare pentru 40 de minute, dupa care au revenit in piata.

Dupa reluarea tranzactiilor cu actiuni Flamingo, acestea s-au depreciat puternic, la 0,0217 lei, coborand astfel cu 14,9% sub cotatia de referinta si au fost iar suspendate de la tranzactionare, pentru ca investitorii sa se poata informa mai bine cu privire la situatia Flamingo.

Joi, actiunile Flamingo nu au fost tranzactionate la BVB, fiind in continuare suspendate. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#flamingo, #ing, #tribunal, #insolventa , #stiri Flamingo