Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primele idei de migrare la bursele straine - ''Flamingo''

Primele idei de migrare la bursele straine - ''Flamingo''

Unii dintre actionarii grupului "Flamingo" au propus emiterea de GDR-uri (global depositary receipt) si listarea acestora la o bursa straina, posibil la o bursa londoneza, ne-au declarat surse apropiate grupului "Flamingo". Acest lucru inseamna cumularea actiunilor "Flamingo" in pachete de cate zece si listarea lor drept titluri noi. Domnul Dragos Simion, directorul general al "Flamingo", ne-a confirmat ca propunerea a fost, intr-adevar, formulata de unii actionari, dar ca este prea devreme sa vorbim despre gesturi concrete cu aceasta tinta. Simion a estimat ca, listarea GDR-urilor Flamingo mai necesita un an sau doi de pregatiri. "In prezent, insa, Flamingo trebuie sa finalizeze tranzactia cu Flanco, sa punem in aplicare atat planul de restructurare, cat si pe cel de crestere", a spus Dragos Simion. Cifra de afaceri a "Flamingo International" a avut o evolutie ascendenta - in 2003 a fost de 51 milioane de euro, in 2004 - 60 milioane de euro, iar in 2005 - 84 milioane de euro. In primele sase luni ale anului 2006, cifra de afaceri a "Flamingo" a crescut cu 57%, comparativ cu perioada similara a anului 2005. Pentru acest an, grupul "Flamingo" estimeaza o cifra de afaceri de 160 de milioane de euro. In aceeasi perioada, "Flamingo International" a inregistrat o valoare negativa de 4,2 milioane euro.

Grupul "Flamingo International" cuprinde trei lanturi de retail: Flanco, Flamingo si Future Shop si o companie de distributie a produselor IT, FDC. Cele trei lanturi de retail comercializeaza produse IT&C, electronice si electrocasnice, atat in Romania, cat si in Bulgaria si Serbia - Muntenegru. Din iunie 2005, "Flamingo International" este cotata la Bursa de Valori Bucuresti. In istoria pietei noastre, au mai existat societati care si-au listat actiunile la burse straine (actiunile societatii "R", "Elvila") si altele care doar au intentionat-o (RCS-RDS, QAB). Probabil ca, dupa integrarea noastra europeana, fenomenul migratiei societatilor noastre puternice pe pietele de capital puternice va deveni semnificativ.

Ancuta Stanciu

Titlurile emise de compania "Flamingo International" se tranzactioneaza la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul FLA, incepand cu data de 18 iulie 2005. Titlurile FLA se caracterizeaza printr-o lichiditate ridicata. Actiunea companiei a inceput anul in curs in jurul pretului de 0,4120 lei/actiune, inregistrat in data de 6 ianuarie anul curent, dupa care, in data de 8 februarie, actiunea FLA a cunoscut cotatia maxima a acestei perioade, de 0,4310 lei/actiune. Ulterior, titlurile "Flamingo" s-au situat pe un trend preponderent descendent, trend care a culminat cu inregistrarea pretului minim din perioada ianuarie-septembrie, de 0,3310 lei/actiune, in data de 29 iunie. Dupa ce a cunoscut o revenire a cotatiei pana la cel mult 0,3770 lei/actiune in 11 iulie, ultimele tranzactii, de ieri, au fost perfectate la pretul de 0,3430 lei/actiune.

Bursa

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 812 ori