Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata locala de gaming va atinge circa 15 milioane euro in 2008

Piata locala de gaming va atinge circa 15 milioane euro in 2008
Piata locala de gaming (jocuri video, console si alte accesorii) va ajunge anul acesta la aproximativ 15 milioane euro, urmand ca jumatate din aceasta valoare sa fie realizata in ultimul semestru din 2008, potrivit reprezentantilor Flamingo International.In primul semestru din acest an, Flamingo International a inregistrat o crestere de 80% pe segmentul de console comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit reprezentantilor companiei cele mai multe vanzari au fost generate de PlayStation Portable, urmate de PlayStation 3 si Play Station 2.


"Cresterea vanzarilor de console din prima jumatate a anului acesta este rezultatul firesc al evolutiei pozitive inregistrata pe piata de gaming din Romania. Chiar daca suntem in urma altor piete europene, vanzarile realizate pana in prezent ne ofera o perspectiva optimista privind dezvoltarea acestui segment de produse in Romania, si avem certitudinea ca in urmatorii ani vom reusi sa atingem un ritm similar de crestere celui inregistrat la nivel european" a declarat directorul general executiv al Flamingo International, Jiri Rizek.    Flamingo International va lansa, miercuri, in retelele magazinelor sale, cea mai noua versiune a consolei de jocuri PlayStation 3, cu hard-disk de 80GB. Retailerul se asteapta ca vanzarile realizate pentru noua consola sa contribuie cu 30% la valoarea totala a vanzarilor de console in ultimul trimestru al anului 2008.In ceea ce priveste segmentul de jocuri, reprezentantii companiei au estimat ca, in prima jumatate a anului, acesta a mentinut un ritm de crestere similar celui inregistrat in 2007, cele mai solicitate jocuri de catre gamerii (jucatorii) din Romania fiind God of War 1 si God of War 2 pentru PS2, Tekken Dark Resurrection pentru PSP si Gran Turismo 5 Prologue si GTA IV pentru PS3.Anul trecut, Flamingo International a vandut 2.000 de console Sony PlayStation 3, 3.500 de console PlayStation Portable, 10.000 console PlayStation 2 si aproximativ 400 de unitati Nitendo Wii. Pentru anul acesta, retailerul si-a propus o crestere de 50% a vanzarilor de console, vizand o cota de piata de 35 - 40% pe acest segment.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1142 ori