Piata camerelor foto digitale, mai mare cu 35 % in 2008

Joi, 29 Mai 2008, ora 12:12
1317 citiri
Piata camerelor foto digitale, mai mare cu 35 % in 2008

Grupul Flamingo International estimeaza ca piata camerelor foto digitale va creste cu 35 % in 2008, atingand un numar de 325.000 de unitati vandute si o valoare de 48 de milioane de euro.

"Datorita aparitiei pe piata a unor oferte foarte variate pe segmentul camerelor foto digitale, am constatat ca romanii se orienteaza tot mai mult spre modelele cu functii multiple in procesul de achizitie, atunci cand viziteaza magazinele Flamingo Computers, Flanco si Flanco World.

Acestea fac trecerea spre cele semi-profesionale si profesionale, fiind, in acelasi timp, mai accesibile ca pret. Ne asteptam ca, in 2008, segmentul camerelor foto digitale sa continue trendul ascendent al vanzarilor, printr-o crestere de aproximativ 35%", declara CEO Flamingo International, Jiri Rizek.


Astfel, pentru 2008, Flamingo International estimeaza ca piata camerelor foto digitale din Romania va ajunge la o valoare de aproximativ 48 milioane de euro, atingand un numar de aproximativ  325.000 unitati vandute.


Grupul Flamingo International a inregistrat o crestere a vanzarilor de camere foto digitale de aproximativ 50% in primele patru luni ale lui 2008, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2007.


"In general, cele mai multe solicitari din partea clientilor au venit pentru camerele digitale ce dispun de functii variate. In aceasta perioada, camerele foto digitale vandute de Flamingo International au reprezentat 8% din totalul vanzarilor inregistrate de companie. Pentru acest an, reprezentantii companiei estimeaza ca vor inregistra un numar de 40.000 unitati vandute", se precizeaza in comunicatul companiei.


In privinta camerelor foto digitale semiprofesionale si profesionale, Flamingo International a inregistrat, de asemenea, o crestere a vanzarilor, ponderea acestor categorii in totalul vanzarilor de aparate foto digitale, inregistrate in primele luni ale lui 2008, fiind de aproximativ 8%.


Grupul Flamingo International activeaza pe piata din Romania inca din anul 1994, avand ca principal obiect de activitate comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice, fiind in acest moment unul dintre liderii de pe piata adresata.

Infiintat in anul 2002, FDC (Flamingo Distribution Center) este unul din liderii segmentului de distributie de componente IT din Romania, incluzand, in portofoliul sau, 100 de vendori si 5.000 de repere, cuprinzand tot ceea ce este esential in termenii distributiei de componente IT&C si Audio-Video pe piata locala.


Din anul 2005, compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel prima si singura companie din industrie prezenta pe piata de capital.