La inceput a fost ... Kenya

Vineri, 08 August 2008, ora 12:37
6776 citiri
La inceput a fost ... Kenya

La inceput a fost haosul, apoi zaresti o urma de lumina. Sa nasc padurile, savanele, apa cade in ropote. In urma unei maini de magician, apar vietuitoarele. Unele mai blanzi, altele de-a dreptul feroce. Se naste Kenya.

Departe de lumea dezlantuita, de civilizatia europeana, de cladirile impozante ce parca ne sufoca gustul pentru natura, descoperim imparatia animalelor. De o salbaticie primordiala, aceste tinuturi fac deliciul turistilor cu spirit de aventura. Ce poate fi mai incitant decat safariul prin munti acoperiti cu zapada, paduri tropicale, savane, lacuri, rauri, cascade, semi-desert sau plaje la ocean?


Iar daca nu vrei sa ratezi vedetele acestei destinatii, calatoria in lumea Swahili trebuie sa includa trei destinatii: Masai Mara, Lacul Nakuru si Muntii Aberdares. Mai mult, vei avea ocazia de a vedea exotice culturi tribale.

 

 


Pentru a fi martorul celei mai mari migratii de ierbivore, in iulie-august, alege Masai Mara. Vei avea sansa unica de a te feri din calea milioanelor de antilope care migreaza in masa din sud, din cimpiile Serengeti, in cautare de hrana. In luna octombire vor face cale-intoarsa.

"Regatul leilor", cum mai este numit parcul national, se intinde pe o suprafata de 320 kmp si adaposteste cea mai mare varietate de animale salbatice din lume. In perioada iulie - octombrie o turma de "numai" 1,3 milioane de animale invadeaza rezervatia, intr-un spectacol de o frumusete rara.


Ai adrenalina in exces?! Urmeaza carnivorele junglei: leoparzi, lei, hiene, sacali infometati. Tot aici il vei surprinde pe "regele animalelor", leul, in deplina splendoare. Zebre picturale, antilope elegante, girafe filiforme, gazele agile fac un tablou in miscare in savana, un tablou ce-ti seduce ochiul. Pasari-mii desprinse parca din curcubeu, maimutele galagioase sau hilare, mai mari sau mai mici, fac din padurile de acaccia o scena demna de imortalizat in mii de fotografii.

Gigantii tinutului, , elefanti si bivolii, fac parada in mlastina Musiara. Pe riurile Mara si Talek, hipopotamii si crocodilii adulmeca cu narile lor uriase orice miscare neglijenta a viitoarei prazi. Nu uita ca esti doar un privitor si ar fi bine sa nu incerci sa iesi in evidenta prea tare. Asculta sfaturile ghidului!



Paduri, stinci, cascade, toate alcatuiesc peisaje surprinzatoare pentru o tara ecuatoriala. Parcul national Lacul Nakuru este unul din putinele locuri din lume unde poti face cunostinta cu leopardul, rinocerului alb si rinocerului negru. Insa marea atractie sint pasarile Flamingo mare si pitic, marele pelican alb, cufundarul pitic, vulturul martial (pe cale de disparitie), vindereul (Falcofinnunculus), bitlanul de Madagascar care se hranesc cu algele de pe malul lacului.


 

Inaltimi ametiotoare, paduri virgine, totul la pachet in Muntii Aberdares. Masivii intunecati alterneaza cu tinutul mlastinos si cimpia. Aici poti ramane cu gura cascata privind panorama Rift Valley si Virful Mt. Kenya care taie rasuflarea oricarui curios. Vegetatia luxurianta ascunde o lume salbatica si nebanuita: cirdurile de elefanti si bivoli trec pe neauzite, in timp ce, deasupra, prin copaci, maimutele galagioase se iau la intrecere cu pasarile exotice. 

 

 

Noaptea in Aberdares este o experienta de neuitat. Tipetele hyraxului si maraitul infricosator al leopardului sparge linistea noptii si-ti furnica pielea. Nu-i nimic, te poti refugia intr-unul din cele 2 "tree hotels" din Aberdares, niste adaposturi suspendate in copaci, deasupra lacului si stincilor de sare, unde vin pe rind animalele salbatice sa se adape.

 

 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...