Flamingo: Piata echipamentelor IT&C va scadea in acest an cu 60% fata de 2008

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 13:17
1389 citiri
Flamingo: Piata echipamentelor IT&C va scadea in acest an cu 60% fata de 2008

Vanzarile de desktop-uri se vor diminua cu 80% in acest an fata de anul precedent, iar piata de echipamente IT&C va scadea cu 60%, potrivit estimarilor retailerului de electronice, electrocasnice si IT&C Flamingo International, informeaza NewsIn.

Vanzarile de desktop-uri s-au diminuat in primele noua luni cu 80% fata de perioada similara a anului precedent, iar piata va scadea in acest an cu 60% fata de valorile inregistrate la finele anului 2008, se arata intr-un comunicat al retailerului de electronice, electrocasnie si IT&C Falmingo.

"Netbook-urile au fost singura categorie de produse din zona IT pe care am inregistrat o crestere de aproximativ 30%, pe fondul unei piete care a crescut cu numai 10% pe aceasta categorie de produs. Pretul accesibil, ultraportabilitatea si oferta variata au fost caracteristicile de baza care au dus la aceasta evolutie, pe o piata care la sfarsitul anului va fi mai mica cu aproximativ 60%, comparativ cu 2008", a declarat directorul de vanzari al Flamingo International, Zdenek Kustka.

Potrivit reprezentantilor companie, cresterea vanzarilor pentru acest segment de produse se datoreaza scaderii preturilor la acest tip de echipamente, evolutiei tehnologiei catre performante apropiate de cele oferite de laptopurile clasice si de extinderea ofertei pe aceasta categorie de produse.

De asemenea, potrivit Flamingo, in primele noua luni ale anului, pentru zona de IT, a fost accelerata trecerea de la desktopuri la notebookuri, fapt care s-a concretizat intr-o scadere mai abrupta a vanzarilor de desktopuri, spre valori mai mici cu aproximativ 80% fata de anul trecut.

"Ne asteptam ca anul urmator, acest segment (netbook-uri, n.r) de produse sa fie unul dintre putinele care vor inregistra cresteri de doua cifre. Pe langa acesta, ne asteptam ca si segmentul de notebook-uri sa evolueze mai bine anul viitor, pe fondul unei acumulari a necesitatii de cumparare pentru acest tip de echipamente, dar si pe fondul eroziunii preturilor, datorat evolutiei tehnologice naturale", a adaugat Zdenek Kustka.

Flamingo a raportat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 187 milioane lei, aceasta evolutie fiind determinata de scaderea de 45% inregistrata de piata de profil din Romania, precum si de declinul cheltuielilor pe cap de locuitor.

Grupul Flamingo International este prezent pe piata de profil de 15 ani si are ca principal obiect de activitate comertul cu produse IT&C, electronice si electrocasnice.

Grupul detine retelele de magazine Flanco World si Flamingo.

Din anul 2005, compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel prima si singura companie din industrie prezenta pe piata de capital. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari, # flamingo, # echipamente, # it, # piata, # scadere , #stiri Flamingo