Flamingo International vrea sa emita obligatiuni de 29 mil lei

Luni, 10 August 2009, ora 12:14
1374 citiri
Flamingo International vrea sa emita obligatiuni de 29 mil lei

Conducerea Flamingo International vrea sa emita obligatiuni de 29 milioane lei (circa 6,8 milioane euro) cu scadenta la cinci ani, iar actionarii vor hotari in acest sens la adunarea din 17/18 august, a anuntat, luni, compania intr-un comunicat transmis Bursei, precizeaza NewsIn.

Rata anuala nominala a dobanzii pentru obligatiunile convertite in actiuni ar urma sa fie de 37,973%, iar cea pentru obligatiunile neconvertite - de 10%, in conditiile in care dobanda se capitalizeaza si se calculeaza anual.

"Dobanda aferenta pentru intreaga perioada de cinci ani este scadenta la oricare dintre datele de conversie, in cazul in care se opteaza pentru conversie, sau la maturitate", se mai arata in convocator.

Plata principalului si a dobanzii capitalizate aferente obligatiunilor care nu sunt convertite in actiuni se va face intr-o singura transa, la data de rambursare. Suma de rambursat (principal plus dobanda aferenta capitalizata) este de 0,161 lei/obligatiune.

Obligatiunile nu pot fi rascumparate anticipat, iar oferta va fi autorizata sa se desfasoare numai pe teritoriul Romaniei.

Flamingo initiaza aceasta oferta "pentru obtinerea de fonduri in vederea sustinerii activitatii comerciale a emitentului in prezentul context de criza economica".

"Fondurile obtinute din emisiunea de obligatiuni vor fi folosite in activitatea comerciala a emitentului, putand servi atat pentru investitii, cat si pentru rambursari de datorii sau alte plati", se mai arata in convocator.

Obligatiunile nu vor fi listate si Flamingo nu isi va asuma responsabilitatea pentru listarea acestora, dar isi va pastra dreptul de a initia procedura de listare a prezentelor obligatiuni pe o piata reglementata.

In prima faza, obligatiunile emise ar urma sa fie oferite spre subscriere actionarilor existenti la 2 septembrie 2009, pentru a-si exercita dreptul de preemptiune, acestia putand subscrie obligatiunile proportional cu actiunile pe care le detin, in perioada de preemptiune.

Ulterior, obligatiunile ramase nesubscrise la sfarsitul perioadei de preemptiune vor putea fi cumparate de orice investitor, inclusiv de actionari, care vor trebui sa achizitioneze fiecare obligatiuni in valoare de cel putin echivalentul in lei a 50.000 euro, dar nu mai putin de 250.000 lei.

Obligatiunile ramase nesubscrise la sfarsitul celei de-a doua etape vor fi anulate.

Obligatiunile sunt dematerializate, nominative, corporative si convertibile, au o valoare nominala de 0,10 lei, iar detinatorii lor vor avea dreptul sa opteze intre convertirea obligatiunilor in actiuni, prin depunerea unei solicitari in acest sens la una dintre datele de conversie, sau detinerea acestora pana la implinirea maturitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#flamingo, #international, #obligatiuni , #stiri Flamingo