Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Flamingo International transfera magazinele Future Shop grupului MCS Communications

Flamingo International transfera magazinele Future Shop grupului MCS Communications
Flamingo International anunta stoparea proiectului Future Shop, transferand cele 6 unitati pe care le mai opera sub acest concept unui nou proprietar, in cadrul unei tranzactii derulate pe parcursul celui de-al treilea trimestru al anului 2007 si preconizata a se finaliza in aceasta luna.

Conceptul Future Shop a fost lansat de catre Flamingo International in anul 2005, din dorinta de a avea un canal alternativ de comercializare a produselor din gama IT&C pe piata de retail romaneasca, alaturi de magazinele Flamingo Computers. Odata cu achizitia si integrarea retailer-ului Flanco, operatiune finalizata in anul 2006, directiile strategice ale grupului s-au modificat semnificativ. Astfel, dezvoltarea conceptului Future Shop, ajuns la momentul achizitiei Flanco la 18 locatii, a trecut pe plan secundar, accentul punandu-se pe extinderea magazinelor de suprafata mare, operate sub denumirea Flanco World si a consolidarii retelelor traditionale Flamingo Computers si Flanco.

In momentul tranzactiei, lantul Future Shop cuprindea 6 unitati cu suprafete medii de 40 metri patrati, plasate in centre comerciale din Bucuresti, Craiova, Oradea, Timisoara si Iasi. Majoritatea celorlalte magazine (pana la totalul de 18) au fost inchise pe parcursul anului 2006, ca parte a procesului de restructurare a activitatii de retail.

Decizia de a stopa proiectul Future Shop a fost prevazuta in planurile de dezvoltare ale grupului pentru a doua parte a anului 2007, negocierile cu potentialii cumparatori fiind demarate inca din primul trimestru al acestui an.

Compania care a preluat cele 6 magazine Future Shop de la Grupul Flamingo International este MCS Communications, parte a unui grup mai mare de companii din care mai fac parte Hat Romania sau Boom TV.

Grupul Flamingo International activeaza pe piata din Romania inca din anul 1994, avand ca principal obiect de activitate comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice, fiind in acest moment al doilea cel mai mare jucator de pe piata adresata.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 927 ori