Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Flamingo International raporteaza rezultate financiare peste asteptari in 2007 si numeste un nou Presedinte al CA

Flamingo International raporteaza rezultate financiare peste asteptari in 2007 si numeste un nou Presedinte al CA
Flamingo International, unul dintre cei mai importanti retaileri de IT&C, eletronice si electrocasnice din Romania a raportat un profit de 0.5 milioane euro in 2007, ca rezultat al succesului inregistrat in procesul de restructurare si consolidare a afacerilor derulat anul trecut, informeaza un comunicat de presa remis Bloombiz.

Cifra de afaceri inregistrata de companie anul trecut s-a situat la 171 milioane euro (fara TVA), cu peste 9 milioane mai mult decat cifra bugetata de catre reprezentantii Grupului Flamingo International pentru 2007.

Aceste rezultate demonstreaza faptul ca Grupul si-a indepinit angajamentele de la inceputul anului trecut, cel mai important fiind acela ca Flamingo International va deveni o companie profitabila pana la finalul anului. Rezultatele pozitive au fost inregistrate inca din trimestrul al patrulea al anului trecut si vor fi mentinute si imbunatatite in 2008.

"Grupul Flamingo International a finalizat procesul de restructurare si consolidare a companiei in 2007, iar anul acesta se va concentra in totalitate asupra business-ului sau central, fiind pregatit pentru dezvoltarea din 2008. Rezultatele raportate dovedesc faptul ca deciziile luate in 2006 si 2007 au fost cele mai bune pentru evolutia companiei, ele reprezentand o baza solida pentru cresterea profitabila a Grupului in viitor," a declarat Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

Anul trecut Flamingo International s-a concentrat asupra consolidarii liniei principale de business pe piata locala si pe extinderea retelei Flanco World, prin deschiderea a 10 magazine de suprafata mare in cele mai importante regiuni ale tarii. Compania a inceput, de asemenea, implementarea unor politici de "customer satisfaction", prin care isi propune sa ofere clientilor sai servicii la cele mai inalte standarde de calitate.

Anul acesta compania intentioneaza sa isi consolideze pozitia pe piata de retail electronic si electrocasnic si sa isi mentina pozitia de lider pe segmentul de retail IT&C.

In aceasta idee, Flamingo International anunta si numirea lui Dragos Simion ca Presedinte al Consiliului de Administratie al Grupului, incepand cu ianuarie 2008.

Dragos Simion este artizanul listarii la Bursa de Valori Bucuresti, in 2005, a Flamingo International, companie care detine lanturile Flanco, Flanco World si Flamingo Computers. De asemenea, de numele lui Dragos Simion se leaga fuziunea Flamingo - Flanco. Acesta va prelua conducerea Grupului de la Dragos Cinca, care va fi implicat, in continuare, in procesul decizional al companiei, din postura de membru al Consiliului de Administratie si actionar principal, acesta avand la ora actuala o participatie de 25% din actiunile Grupului.

Schimbarea vine dupa numirea lui Jiri Rizek in functia de CEO, la inceputul lui 2007, finalizarea fuziunii cu Flanco, consolidarea intensiva a Grupului in 2007 si dezvoltarea accelerata a retelei de retail electronic, electrocasnic si IT&C de mare suprafata, Flanco World.

"Voi continua sa fiu un membru activ in cadrul Flamingo International si dupa aceasta numire, insa din postura de actionar principal si membru al Consiliului. Sunt convins ca Dragos Simion este cea mai potrivita persoana pentru a coordona intreaga activitate decizionala a companiei, alaturi de Jiri Rizek", declara Dragos Cinca, fondator Flamingo International.

In urma acestei numiri, Dragos Simion devine Presedintele Flamingo International, Jiri Rizek continua sa fie CEO-ul companiei, iar Dragos Cinca ramane cel mai important actionar al Grupului.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1025 ori