Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Flamingo cere insolventa Flanco

Flamingo cere insolventa Flanco

Flamingo International a cerut instantei initierea procedurii de insolventa in cazul firmei Flanco International SRL, pentru protejarea de creditori, dupa ce ING a inceput miercuri sa execute silit stocurile din unele magazine, dupa ce banca a refuzat cererea de reducere suplimentara a datoriei, informeaza NewsIn.

"Flamingo este in acest moment o companie restructurata operational, cu o structura de costuri optimizata, dar careia ii lipseste cash-ul necesar depasirii unei scaderi a pietei de 50%. Prin declansarea procesului de reorganizare judiciara incercam sa dam o sansa eforturilor intreprinse incepand cu 2008 si sa readucem compania acolo unde ar trebui sa fie", se arata intr-un comunicat transmis miercuri Bursei.

Compania a derulat pe parcursul anului 2009 un amplu program de reorganizare, in scopul de a revitaliza activitatea si a depasi momentul de criza.


Potrivit companiei, prima etapa a programului a fost aplicata in prima jumatate a anului, prin reducerea costurilor operationale.


A doua etapa consta in diminuarea datoriilor catre banci si furnizori, intrucat resursele financiare ale companeii sunt insuficiente pentru a putea acoperi nivelul actual de datorii.


"Astfel, in ultimele trei luni, compania a derulat negocieri dure si intense cu bancile finantatoare pentru restructurarea creditelor, in directia diminuarii lor, convertirii in alte instrumente financiare decat cele standard sau chiar obtinerii de bani suplimentari", se mentioneaza in comunicatul transmis miercuri.


"In acest context, in ciuda faptului ca intreg planul de redresare a companiei se afla in stadiu final de implementare, am luat decizia de a proteja compania impotriva creditorilor prin declansarea procedurilor de reorganizare judiciara (insolventa)", se mai arata in comunicat.


Retailerul de produse electronice Flamingo International si-a adancit puternic pierderile in primele noua luni din acest an, la 35,37 milioane lei (8,34 milioane euro),fata de intervalul ianuarie-septembrie 2008, cand compania raportase o pierdere de 3,68 milioane lei.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2154 ori
Citeste mai multe despreflanco flamingo vanzari insolventa