Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Flamingo are nevoie de o infuzie de capital de circa 5 mil. euro pentru accelerarea afacerilor

Flamingo are nevoie de o infuzie de capital de circa 5 mil. euro pentru accelerarea afacerilor

Retailerul de electronice, electrice si IT&C are nevoie de o infuzie de capital de 4-5 milioane euro, pentru accelerarea businesului, cresterea vanzarilor si obtinerea unui profit, a declarat marti directorul general adjunct al companiei, Adrian Olteanu, transmite NewsIn.

"In prezent, odata cu declansarea procedurii de intrare in insolventa, nu mai exista presiunea achitarii creditorilor, insa avem nevoie de resurse financiare pentru accelerarea procesului de busines pentru a obtine profit si pentru a creste vanzarile. Cred ca o infuzie de 4-5 milioane de euro ar fi suficienta", a spus Adrian Olteanu.

Acesta a explicat ca banii ar putea veni de la actionarii majoritari ai companiei.

"Suntem in discutii intense cu actualii actionari care par a fi interesati sa investeasca", a precizat Olteanu.

El a adaugat ca odata cu declansarea procedurii de intrare in insolventa, vanzarile companiei au crescut.


"Dupa ce s-a anuntat insolventa s-a inregsitrat o crestere a traficului in magazine si inclusiv a vanzarilor. A fost totusi luna decembrie cu vanzari sub asteptari", a afirmat Adrian Olteanu.

Retailerul de produse electronice Flamingo International (FLA) si-a adancit puternic pierderile in primele noua luni din acest an, la 35,37 milioane lei (8,34 milioane euro), in conditiile in care afacerile s-au comprimat cu 26% fata de perioada similara din 2008.


Cifra de afaceri a Flamingo a ajuns la 541,29 milioane lei (128 milioane euro), in primele noua luni din 2009, cu 26% mai mica decat cea raportata in aceeasi perioada din 2008, de 728,34 milioane lei.

Tribunalul Bucuresti a admis cererea de intrare in insolventa a Flamingo International
, la jumatatea lunii decembrie 2009, dupa ce anterior subsidiara Flanco primise acordul pentru deschiderea aceleiasi proceduri, putand astfel incepe reorganizarea judiciara sub protectia impotriva creditorilor.

Potrivit certificatelor emise de Tribunalul Bucuresti care atesta intrarea in insolventa a Flamingo International, prima sedinta a adunarii generale a creditorilor se va desfasura in 25 februarie, in timp ce in cazul Flanco este programata in 5 aprilie, iar creditorii Flamingo Computers se vor intalni pe 22 martie.


In prima parte a lunii decembrie din 2009, ING Bank a inceput executarea silita a stocurilor detinute de Flamingo, deoarece compania nu a respectat termenii unei intelegeri incheiate in noiembrie, privind restructurarea unui credit acordat in 2001, incalcand in mod repetat angajamentele contractului.

Astfel, ING a anuntat ca s-a vazut nevoita sa execute silit mai multe companii din grupul Flamingo, printre care Flamingo International SA, Flamingo Computers SA, Flanco International SRL si Flamingo Distribution Center SRL.

Odata cu inceperea executarii silite, Flamingo International ceruse instantei initierea procedurii de insolventa in cazul firmei Flanco International SRL, pentru protejarea de creditori.

Compania a derulat pe parcursul anului 2009 un amplu program de reorganizare, in scopul de a revitaliza activitatea si a depasi momentul de criza. Potrivit companiei, prima etapa a programului a fost aplicata in prima jumatate a anului, prin reducerea costurilor operationale.

De asemenea, Flamingo International trebuia sa deruleze in perioada 3 decembrie 2009 - 12 ianuarie 2010 un proces de recapitalizare, prin lansarea unei emisiuni de obligatiuni convertibile, in valoare de 7 milioane euro.

"Recapitalizarea companiei, coroborata cu restructurarea datoriei catre furnizori, proprietarii de spatii comerciale si banci, reprezinta modalitatea de iesire din criza, aprobarea de catre CNVM a emisiunii de obligatiuni aducand Flamingo cu un pas mai aproape de finalizarea acestui plan", mentiona compania la sfarsitul lunii noiembrie 2009.

Flamingo ar urma sa emita obligatiuni de 29 milioane lei (aproape 7 milioane euro), cu scadenta la cinci ani.


Rata anuala nominala a dobanzii pentru obligatiunile convertite in actiuni va fi de 37,97%, iar cea pentru obligatiunile neconvertite de 10%, in conditiile in care dobanda se capitalizeaza si se calculeaza anual.


Oferta se adreseaza actionarilor sau investitorilor care achizitioneaza obligatiuni de cel putin 50.000 euro.

Atragerea de capital suplimentar se va realiza in doua etape: in prima faza, actionarii deja existenti vor putea cumpara obligatiuni proportional cu detinerea actuala, iar obligatiunile nesubscrise in prima etapa vor fi oferite spre subscriere investitorilor noi, printr-un plasament privat.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1495 ori
Citeste mai multe despreflamingo afaceri capital insolventa