Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele lui Adamescu domina noua conducere a Flamingo

Firmele lui Adamescu domina noua conducere a Flamingo

Actionarii Flamingo International (FLA) si-au ales un nou consiliu de administratie, care va fi condus de directorul adjunct al companiei Adrian Olteanu, pentru un mandat de trei ani, in AGA fiind acceptata si propunerea ca noii membri ai CA sa nu fie remunerati, a informat joi Flamingo, precizeaza NewsIn.

Astfel, noul consiliu de administratie al Flamingo International va fi format din trei reprezentanti ai firmei Nova Trade, controlata de familia Adamescu, si cate un administrator din partea Astra Asigurari si Midfair Management Services.

"Dezvoltarea Flamingo se bazeaza pe sprijinul tuturor partenerilor de business - actionari, banci, furnizori sau proprietari de spatii comerciale, care au acceptat invitatia noastra de a avea o abordare comuna, marcata uneori de concesii semnificative din partea ambelor parti, pentru a putea depasi impreuna aceasta perioada de criza.

Noua structura a Consiliului de Administratie reflecta schimbarile petrecute in cadrul Flamingo International in ultima perioada de timp, modificari menite a revitaliza compania si a o pregati pentru un nou ciclu de dezvoltare", a declarat Adrian Olteanu.

Adrian Olteanu, Alexander Adamescu si Ovidiu Iustin Botcan au fost propusi din partea firmei Nova Trade, in timp ce din propunerile facute de Astra Asigurari a fost alesa Nicoleta Teodorescu. Totodata, Midfair Management Services, firma intrata de curand in actionariatul Flamingo, in locul fondului QVT, va fi reprezentata in conducere de Sorin Nicolae Manea.

In schimb, cel mai mare actionar al Flamingo este Daniel Cinca, care detine 25,2% din capital, nu va mai face parte din conducere.

Pe de alta parte, Dan Adamescu care detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni va fi reprezentat in conducerea Flamingo de 4 membri. Printre actionarii companiei se mai regasesc si Alexandru Ion Tiriac, care controleaza 5,12% din capital, in timp ce Flanco Holding are sub 5% din actiunile companiei.

De asemenea, luna trecuta, fondul de investitii QVT si-a vandut aproape in intregime participatia de 22% firmei Midfair Management Services, care are sediul in magazinul Unirea, detinut de familia Adamescu. In urma acestei tranzactii, CNVM trebuie sa verifice daca firma Midfair este controlata de familia Adamescu sau actioneaza concertat cu reprezentantii acesteia.

Daca se dovedeste ca firma este controlata de Adamescu, omul de afaceri este obligat sa faca oferta publica de preluare la Flamingo, intrucat ar detine concertat aproape 40% din actiuni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2069 ori
Citeste mai multe despreAdamescu Flamingo actiuni conducere