Dupa achizitia Flanco, Flamingo ocupa locul II pe segmentul de retail IT

Sambata, 14 Ianuarie 2006, ora 08:00
948 citiri

Flamingo International SA a semnat pe 11 ianuarie cu Flanco Holding acordul pentru achizitia integrala a companiei Flanco International SRL, unul dintre cei mai importanti operatori pe piata de retail de produse electronice si electrocasnice din Romania.

Valoarea totala a tranzactiei va fi de circa 37 milioane de euro. Grupul Flamingo va deveni astfel al doilea mare retailer din Romania de produse IT, electronice si electrocasnice, din punct de vedere al vanzarilor.

A"Am incheiat acesta tranzactie pentru ca pe aceasta piata marimea conteaza si vrem sa ne dezvoltam in continuare rapid si eficient. Impreuna cu Flanco devenim numarul unu pe piata de retail ca si numar de magazine si numarul doi in ceea ce priveste volumul vanzarilorA" a spus Dragos Cinca, presedintele Flamingo International.

Tranzactia se va face cu numerar. Flamingo va finanta achizitia printr-o emisiune de 316,9 milioane de actiuni la un pret pe actiune de 0,437 lei. Emisiunea se va adresa actionarilor existenti ai Flamingo, care vor avea drept de preferinta. Drepturile de preferinta se vor tranzactiona pe BVB. Flanco Holding si-a exprimat intentia de a achizitiona drepturi de preferinta si de a subscrie pana la doua treimi din emisiunea de actiuni. Tranzactia va fi supusa aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor Flamingo si avizului Consiliului Concurentei.

A"Oresa Ventures este prezenta pe piata romaneasca de aproape 10 ani, timp in care am investit in firme cu apetit antreprenorial si management performant. Oportunitatea majora pe care tranzactia Flamingo-Flanco ne-o ofera si noua ca actuali actionari Flanco si viitori actionari Flamingo a fost evidenta inca de la inceputul negocierilor, investitia noastra initiala beneficiind in acest fel si de motorul de crestere reprezentat de industria IT&C din Romania, in care Flamingo este lider de necontestat. Ne dorim sa devenim un actionar semnificativ in Flamingo si sa beneficiem impreuna de oportunitatile viitoareA" a declarat Erik Hallgren, Managing Director ORESA Ventures. Oresa Ventures este actionar Flanco prin intermediul Flanco Holding Ltd.

A"In urma incheierii acestei tranzactii, anticipam ca grupul Flamingo isi va accelera dezvoltarea si isi va mari profitabilitatea, in conditiile in care piata de retail a devenit din ce in ce mai concurentiala. Achizitia Flanco inseamna prezenta pe piata a unui grup de retail cu o cifra de afaceri anticipata la peste 200 milioane euro, in primul an dupa finalizarea tranzactiei. Estimam ca aceasta tranzactie va avea ca efect reduceri semnificative ale cheltuielilor operationale, in principal in zona achizitiilor de IT si electronica de consum, dar si in alte zone precum marketing, distributie sau administrativeA" a declarat Dragos Cinca.

Grupul format in urma acestei tranzactii va avea 199 de magazine in toata tara cu o prezenta substantiala in segmentul magazinelor de dimensiuni medii (150-300 mp). Compania se va dezvolta in segmentul marilor suprafete de vanzare cu 2-3 ani mai devreme decat s-a prevazut in momentul listarii Flamingo la bursa si in conditii de risc mult mai mic.

A"Estimam ca prin combinarea celor trei game mari de produse (IT, electronica de consum si electrocasnice) vom obtine traficul necesar pentru operarea profitabila pe suprafete mari (2000-5000 mp). In urmatoarele 12-18 luni, strategia de extindere Flamingo se va concentra pe dezvoltarea a circa 10 noi locatii de mare suprafata sub marca Flanco World. In urma tranzactiei ambele marci Flamingo si Flanco vor fi mentinuteA", a mai precizat Dragos Cinca

Flamingo International este societatea holding pentru Grupul Flamingo. Compania detine (la data de 12 ianuarie 2006) o retea de 114 de magazine IT si electronica de consum in Romania, Bulgaria si Serbia, sub brandurile Flamingo si Future Shop, avand o suprafata totala de vanzare de circa 14.000 mp.

AMOS News Agentie independenta de presa

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...